Redactie - 28 juli 2016

Meer snelheid en geheugen voor Dell Precision Workstations

Meer snelheid en geheugen voor Dell Precision Workstations image

''Het zijn spannende tijden voor creatievelingen'', weet Sjoerd van der Lee, Workstation Sales Lead BeNeLux bij Dell, te melden aan onze redactie. ''Door nieuwe technologieën en oplossingen die op de markt worden gebracht, beschikken professionals nu over krachtigere en uitgebreidere tools dan ooit tevoren. Van filmmakers en kunstenaars tot ontwerpers en ingenieurs; ze breiden hun werkgebied allemaal uit door gebruik te maken van nieuwe technologieën als virtualisatie, virtual reality en augmented reality. We luisteren voortdurend naar de behoeften van onze klanten en werken er hard aan om de juiste oplossingen met de beste prestaties te leveren zodat zij projecten, groot en klein, sneller en gemakkelijker kunnen voltooien''.

''Afgelopen najaar introduceerden we een nieuw portfolio van compactere, mobiele Dell Precision workstations, speciaal ontworpen voor professionals om zware workloads af te handelen. Deze nieuwe mobiele workstations combineren een dun industrieel design met briljante schermweergave en het nieuwste op het gebied van grafische technologie, processoren, geheugen en opslag. Onze klanten reagerden uiterst positief op de nieuwe apparaten''.

''De Dell Precision 7000-serie van mobiele workstations, de 7510 en de 7710, gaan twee van de onlangs aangekondigde Intel Xeon-processoren bieden; de E3-1545 v5 en de E3-1575 v5. Zij zorgen voor tot twintig procent betere prestaties dan de vorige processoren. Dit geldt zowel voor single-treaded net zo als voor multi-threaded workloads. Deze Intel Xeon-processoren zijn de meest krachtige in onze mobiele line-up. Zij bieden voor elke processorkern en thread toegang tot 128 MB extra embedded on-package geheugen met Iris Pro graphics efficiëntie. De processoren beschikken ook over hardware-matig verbeterde beveiligings- en beheermogelijkheden, om data beter te beveiligen tegen lagere kosten''.

''Door de nauwe samenwerking met onze partners zullen de 7510 en 7710 mobiele workstations de enige workstations zijn met een SuperSpeed geheugen. Deze machines kunnen met tot wel 32GB DDR 2667MHz geheugen uitgerust worden en dat zorgt ervoor dat deze workstations tot wel 23 procent sneller zijn dan hun voorgangers. Ook de mobiele Dell 5510 Percision workstation ontvangt een update met een i5-6440HQ processor. Bovendien komt Dells Reliable Memory Technology Pro beschikbaar op de 3510, 7510 en 7710 mobiele workstations met ECC geheugenondersteuning om ervoor te zorgen dat waardevolle gegevens worden beschermd. Deze unieke innovaties zullen gebruikers de mogelijkheid geven om veeleisende computer-aided engineering workloads sneller en efficiënter af te handelen dan voorheen. Bij multi-thread of multi-core taken zullen deze workstations gebruikmaken van dit extra geheugen. Ingenieurs zullen hierdoor in staat zijn om meer berekeningen sneller af te handelen''. 

''Stel je eens voor hoeveel tijdwinst er bij een productiestudio of architectenbureau kan worden behaald doordat er een snelle verwerking en hogere frequentie kan worden behaald door gebruik van deze geheugentechnologie. Met deze update spelen we in op de behoeften van klanten en blijven wij professionals de beste oplossingen bieden''.

''Eerder dit voorjaar onthulden we configuraties voor commerciële virtual reality pc’s, onder meer onze eerste VR-ready Precision Tower workstations. De Dell Precision workstations Tower en Rack 7910 werden geüpgraded met de nieuwe Intel Xeon E52600 processoren (Broadwell) die meer processorkernen en prestaties bieden voor multi-threaded applicaties. Deze zijn ideaal voor professioneel modelleren, analyseren en  en grote calculaties. Dell Precision workstations zitten ook achter de krachtige animatie van de recente ”Angry Birds The Movie”.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!