Xerox splitsing kost 80 tot 100 miljoen dollar
01-08-2016 | door: Witold Kepinski

Xerox splitsing kost 80 tot 100 miljoen dollar

Xerox meldt dat de splitsing van zijn bedrijf volgend jaar 80 tot 100 miljoen dollar gaat kosten. Volgens Xerox ceo Ursula Burns vallen de kosten lager uit dan verwacht. Eerder werden de kosten van de splitsing hoger geschat.

Xerox meldt dit bij zijn tweede kwartaalcijfers. De omzet daalde met 4,5 procent naar 4,59 miljard dollar. De winst steeg naar 155 miljoen dollar.

Xerox CEO Ursula Burns treedt af nadat het bedrijf is opgesplitst in twee aparte onafhankelijk bedrijven. Xerox wordt opgesplitst in een Business Process Outsourcing en een Document Technology bedrijf waar Burns voorzitter van wordt.

Het Document Technology focust zich op document management en document outsourcing met een jaaromzet van 11 miljard dollar. Het Business Process Outsourcing (BPO) bedrijf richt zich op outsourcing van bedrijfsprocessen en is goed voor een jaarlijkse omzet van 7 miljard dollar.

De splitsing wordt eind 2016 afgerond en kost 200 tot 250 miljoen dollar. In die tussentijd zal topvrouw Burns nieuwe mensen samenbrengen in managementteams.

Xerox is vooral bekend als producent van kopieermachines en andere kantoorapparaten. Maar het bedrijf heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een bedrijf dat ook zakelijke services levert, vandaag goed voor 56 procent van de omzet.

Maar matige resultaten doet het bedrijf overwegen om zichzelf in de toekomst op te delen in twee beursgenoteerde bedrijven: een voor de kantoortoestellen en een voor de services. Die services zijn voor een groot deel afkomstig van de overname van Affiliated Computer Services uit 2010.

 

Terug naar nieuws overzicht