HPE CEO Meg Whitman vindt Donald Trump een demagoog
04-08-2016 | door: Witold Kepinski

HPE CEO Meg Whitman vindt Donald Trump een demagoog

Hewlett Packard Enterprise (HPE) CEO Meg Whitman staat bekend als een Republikein maar vindt presidentskandidaat Donald Trump een demagoog. Daarom ondersteunt ze Democraat Hilary Clinton.

Whitman zegt dit in de New York Times. Ze vindt Trump een demagoog die zorgt voor meer woede, xenofobie en raciale spanningen. Eerder vergeleek ze Trump met Hitler en Mussolini.

Silicon Valley tegen Trump

In een open brief hebben eerder 145 prominenten uit Silicon Valley zich uitgesproken tegen presidentskandidaat Donald Trump. De brief werd gedeeld op Medium, waar hij is getekend door onder andere Apple-oprichter Steve Wozniak, Slack-CEO Stewart Butterfield, Tumblr-CEO David Karp en Wikipedia-oprichter Jimmy Wales. De techleiders zeggen te pleiten voor een land waarin iedereen mee mag doen, iets waar Donald Trump niet voor zou staan. Volgens de brief is Trump's verkiezingscampagne gebaseerd op woede en de angst voor nieuwe ideeën. "We hebben het afgelopen jaar naar Donald Trump geluisterd en kwamen tot de conclusie dat hij een ramp zou zijn voor innovatie", aldus de schrijvers van de brief. "Zijn visie staat recht tegenover het uitwisselen van ideeën en de vrijheid voor mensen".

Persoonlijke titel

In de brief zijn geen huidige topmensen van Google, Apple of Facebook te vinden. Er staat alleen voormalig personeel vermeld. De brief benadrukt dat niemand namens een bedrijf tekent, maar op persoonlijke titel.
Apple sprak zich eerder uit tegen Trump, door voor het eerst de conferentie van de Republikeinen niet te sponsoren.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware