Wouter Hoeffnagel - 06 augustus 2016

Apple neemt ontwikkelaar van zelflerende AI over

Apple neemt de Amerikaanse startup Turi over. Turi is gespecialiseerd in de ontwikkeling van zelflerende kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf ontwikkelt een platform waarmee ontwikkelaars deze technologie in hun software kunnen verwerken. Apple wil met de AI en machine learning technologie meer moderne technologie in zijn producten en diensten aanbieden. Met machine learning en AI herkennen devices zoals een iPhone of iPad sneller foto's, video's en spraak.

GeekWire meldt dat Apple 200 miljoen dollar heeft betaald voor Turi, dat voorheen bekend was onder de namen Dato en GraphLab. Turi ondersteunt software developers met machine learning. met de software kan ook fraude worden gedecteerd en klantgedrag worden geanalyseerd.

Apple wil niet reageren op de overname, en stelt alleen zo nu en dan kleine technologiebedrijven te kopen. Apple wordt steeds meer actief rond AI. begin 2016 werd Emotient gekocht dat software voor gezichtsherkenning maakt. Eerder werden VocalIQ en Perceptio om de spraaktechnologie van Siri te verrijken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!