Redactie - 21 september 2017

Samsung Galaxy Note 8 review

De Samsung Galaxy Note 8 is één van de krachtigste en meest uitgebreide smartphones van 2017. Maar doet het toestel genoeg om de torenhoge adviesprijs van bijna 1000 euro te rechtvaardigen?

Samsung leverde eerder dit jaar al een ongekend goed toestel af, in de vorm van de Galaxy S8. Na jaren van kleine verbeteringen leverde Samsung het sjabloon van de smartphone van de toekomst af. Het voorkantvullende scherm, de indrukwekkende camera en vlotte hardware maakten van de Galaxy S8 een van de beste én mooiste smartphones ooit.

Met de Galaxy Note 8 zet Samsung dit keer geen revolutionaire stappen, maar maakt het evolutionaire verbeteringen. Achterop zit nu een dubbele 12 megapixel-camera. Daarmee kunnen gebruikers verder inzoomen zonder kwaliteitsverlies in het beeld. Ook kun je de Live Focus-optie gebruiken, een scherpte-diepte-effect vergelijkbaar met de iPhone portretmodus.

Design

Aan het design is verder nauwelijks gesleuteld. De voorkant bestaat vrijwel volledig uit het 6,3 inch amoled-scherm. Dat heeft een torenhoge resolutie voor haarscherp beeld, en felle, levendige kleuren die haast van het scherm spatten. Rechtsonder vind je de S Pen, Samsungs stylus waarmee je op elk moment gemakkelijk aantekeningen maakt. Zo weet het toestel zich goed te onderscheiden van de concurrentie.

Duur

Helaas is de Note 8 met een adviesprijs van 999 euro wel de duurste smartphone van het moment. Voor de LG V30, die qua hardware nagenoeg identiek is, betaal je honderden euro’s minder. Zelfs de Galaxy S8 is al voor 400 euro minder verkrijgbaar. Dat is een ontzettend groot moeilijk prijsverschil dat moeilijk valt te rechtvaardigen. Alleen als je echt verknocht bent aan de S Pen valt de Note 8 aan te raden, anders kun je beter voor een goedkoper alternatief kiezen.

Lees hier meer over de Note 8. Het toestel wordt verkocht voor 999 euro, maar is ook verkrijgbaar in combinatie met een ‘normaal’ abonnement of een sim only abonnement.

In samenwerking met  AndroidPlanet.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!