ESET biedt Ransomware Impact Analyzer tegen cyberdreiging

09-08-2016 | door: Witold Kepinski

ESET biedt Ransomware Impact Analyzer tegen cyberdreiging

ESET Nederland ondersteunt organisaties in de strijd tegen de cyberdreiging Ransomware. Hiervoor heeft ESET de Ransomware Impact Analyzer intwikkeled. Deze tool laat zien hoe ransomware werkt, welke bestanden vatbaar zijn voor versleuteling en hoe groot de uiteindelijke impact van een infectie is.

De Ransomware Impact Analyzer biedt organisaties inzicht in de mogelijke gevolgen van een ransomware-infectie. Net zoals ransomware, verkent de tool de toegang tot bestanden en het netwerk. Daarnaast toont het de gebruikersrechten van werknemers binnen de organisatie. Zo kan per medewerker worden ingezien wat de schade is bij een ransomware-infectie en tot welke mappen en bestanden hij/zij toegang heeft.

"De vraag is niet of een organisatie slachtoffer wordt van ransomware, maar wanneer. Het is van essentieel belang dat je hierop voorbereid bent en preventief actie onderneemt om schade tot een minimum te beperken," aldus Dave Maasland (foto), Managing Director van ESET Nederland. "Dit is de eerste tool die impact van ransomware inzichtelijk maakt. Zo helpen wij organisaties zich preventief te wapenen en zo de impact te minimaliseren."

De Ransomware Impact Analyzer geeft een overzicht van alle bestanden die bij een infectie worden versleuteld. De originele bestanden worden hierbij niet gekopieerd, verplaatst of aangepast.

Nieuwsgierig naar deze tool en de impact van ransomware binnen jouw organisatie? ESET Nederland heeft de tool gratis beschikbaar gesteld op de website. Lees meer over de Ransomware Impact Analyzer of download deze direct.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security