Witold Kepinski - 11 augustus 2016

ZyXEL ONE Connect app biedt inzicht in thuisnetwerk

ZyXEL ONE Connect app biedt inzicht in thuisnetwerk image

ZyXEL Communications, leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, introduceert de ZyXEL ONE Connect app. Hiermee kunnen mensen thuis hun ZyXEL Powerline en Wi-Fi access points en extenders vanaf een smartphone of tablet eenvoudig beheren en voorzien van firmware updates. De ZyXEL ONE app is ook geschikt voor service providers die met de app prestaties van thuisnetwerken op afstand kunnen monitoren.

Met de gratis ONE Connect app biedt ZyXEL een complete beheeroplossing voor vaste en draadloze ZyXEL devices zoals de Powerline en Wi-Fi extenders. “ZyXEL ONE Connect biedt een duidelijk overzicht van het thuisnetwerk. Met de app kan alle draadloze netwerkapparatuur snel worden geïnstalleerd. De app integreert en synchroniseert dan alle aanwezige ZyXEL Wi-Fi apparatuur en NAS dataopslag met de home router. Er ontstaat zo een krachtig en goed functionerend ‘smart home’ netwerk. De gebruiker hoeft dankzij de app niet meer elk acces point handmatig configureren”, aldus Peter Bos (foto), Head of Channel bij ZyXEL Benelux. Hij vervolgt: “Je kan met de app ook een gastnetwerk opzetten voor bezoekers. Een andere mogelijkheid is dat je met de app snel video’s en films op TV of op je device kan bekijken die opgeslagen zijn op ZyXEL NAS apparatuur.”

Overzichtelijk

De ZyXEL ONE Connect werkt prima op smartphones en tablets die werken op iOS en Android. “Met een paar swipes op de app ontdekt de gebruiker snel en op een overzichtelijke waar precies alle devices van een netwerk bevinden. De gebruiker kan vanuit de app alle ZyXEL apparatuur direct beheren door bijvoorbeeld een Wi-Fi functie of home devices aan of uit te zetten. Via de notificaties die automatisch bij de app binnekomen kan firmware voor de aanwezige devices worden geïnstalleerd. Via de functie netwerk map kan de status van het netwerk worden gecontroleerd, zo snelheid van de access points, home routers en de connectie. Bij netwerkproblemen kan er direct een notificatie naar de service provider gestuurd die de problemen kunnen analyseren en oplossen”, aldus Bos.

De ZyXEL ONE is een echte end-to-end oplossing vervolgt Bos. “Met deze app maakt ZyXEL het verbinden en localiseren van van apparatuur zo makkelijk mogelijk. De gebruiker heft niet via een notebook het netwerk in om zaken uit te zoeken. Met de app kunnen zaken snel worden aangepast. De app heeft ook een overzichtelijke gebruiksaanwijzing met vragen en antwoorden. De gebruiker kan ook vragen stellen via Twitter @ZyXELBeNeLux en de ZyXEL Facebook pagina waarna snel een antwoord volgt.”

Service Providers

De ZyXEL ONE Connect app is ook ontwikkeld voor service providers om hen de mogelijkheid te geven om op voorhand om escalaties te reageren bij netwerken van particulieren, aldus Bos: “ZyXEL ONE Connect is een prima app voor het beheer van ZyXEL producten die in het netwerken zijn voor configuratie en managen. Je ziet ook of het netwerk goed functioneert. Klanten kunnen service providers bellen als ze een probleem zien of hebben.”

De ONE Connect software is verder compatibel met ZyXEL breedband Customer Premises Equipment (CPE) apparatuur en met Auto Configuration Server (ACS) oplossingen voor service provider netwerken. ZyXEL ONE Connect kan door service providers worden ingezet voor onder andere netwerkdetectie of netwerkdiagnose voor het opsporen en oplossen van verbindingsproblemen. “Service providers kunnen met de oplossing op afstand netwerken eenvoudig beheren en snel problemen oplossen met ‘troubleshooting’ en ‘remote management’ functies. Hierdoor kunnen kosten worden bespaard omdat het netwerk goed functioneert en klanten daardoor minder voor ondersteuning bij problemen bellen”, aldus Bos.

Beschikbaarheid

De ZyXEL ONE Connect app is gratis verkrijgbaar in het Nederlands en Engels via de Apple Appe Store en Google Play

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!