Witold Kepinski - 12 augustus 2016

OVH biedt gratis SSL / TSL certificaten

OVH biedt gratis SSL / TSL certificaten image

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren, biedt vanaf nu gratis SSL/TSL (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security) certificaten. De certificaten worden – in samenwerking met Let’s Encrypt – geautomatiseerd en eenvoudig aangeboden via een open source-oplossing.

Als platinum sponsor van Let’s Encrypt biedt OVH ‘SSL as a Service’. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor alle klanten, zonder benodigde technische kennis. SSL-certificaten maken onderdeel uit van alle hostingpakketten, waarbij het HTTPS-protocol standaard en gratis wordt ingeschakeld. De certificaten zijn steeds voor 90 dagen geldig en worden automatisch vernieuwd.

“We zijn verheugd dat OVH zich inzet voor het creëren van een veiliger en privacy-vriendelijker internet”, zegt Josh Aas, hoofd van het Let’s Encrypt project. “Het standaard inschakelen van HTTPS voor meer dan een miljoen websites is een grote stap voorwaarts”.

“HTTPS is een must-have die de betrouwbaarheid van website-bezitters verhoogt en hun online aanwezigheid beveiligt”, zegt Sebastien Almiron, Web Hosting Product Manager bij OVH. “Met Let’s Encrypt wordt de certificatie activatie volledig geautomatiseerd en standaard uitgevoerd. We zijn er trots op dat we onze klanten gratis toegang tot HTTPS kunnen bieden zonder de noodzaak van kennisvergaring of andere acties.”
Naast verhoogde veiligheid levert HTTPS ook een hogere search ranking voor websites op aangezien Google encryptie meeneemt als factor in het rangschikken van zoekresultaten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!