Cisco schrapt 5500 banen na bekendmaking kwartaal- en jaarcijfers

17-08-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco schrapt 5500 banen na bekendmaking kwartaal- en jaarcijfers

Cisco zag zijn omzet in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 2 procent stijgen naar 12,6 miljard dollar (uitgezonderd SP Video CPE Business omzet) . De omzet is beter dan analisten hadden verwacht, waarbij de EMEA-regio met 3 procent groeide.

Er was meer vraag naar security, collaboration, wireless en switching oplossingen. De vraag naar Service Provider Video, NGN Routing en Data Center producten daalde. De nettowinst steeg met 22 procent naar 2,8 miljard dollar.

CEO tevreden

De totale omzet in het gebroken boekjaar 2016 steeg met 3 procent naar 48,7 miljard dollar (omzet zonder SP Video CPE Business). De nettowinst steeg met 20 procent naar 10,7 miljard dollar. 

Chuck Robbins (foto), ceo van Cisco meldt dat het jaar sterk is afgesloten en is tevreden over marges en de verkoop van security, data center switching, collaboration en services. De software en subscription diensten groeide met 33 procent. 

5500 banen geschrapt

Voor het eerste kwartaal wordt een vlakke omzet verwacht. Om nog meer schaalbaar en innovatief te zijn is Cisco genoodzaakt het bedrijf verder te herstructuren en kosten te besparen waarbij 5500 banen vervallen, dat is 7 procent van alle werknemers. Er wordt volop ingezet in groeimarkten zoals security, IoT, collaboration, next generation data center en cloud. Het Cisco aandeel daalde licht met 1,5 procent naar bekendmaking van de cijfers.

Lees meer hier

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter