HPE introduceert StoreVirtual 3200 en MSA 2042 storage voor MKB

HPE introduceert StoreVirtual 3200 en MSA 2042 storage voor MKB

18-08-2016 | door: Witold Kepinski

HPE introduceert StoreVirtual 3200 en MSA 2042 storage voor MKB

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert nieuwe gedeelde storage-oplossingen voor midden- en kleinbedrijven. Het gaat om hybride flash en software-defined storageplatformen die minder dan 10.000 euro kosten.

 De nieuwe HPE StoreVirtual 3200 biedt een nieuwe generatie entry storage array vanaf 6000 dollar met een gemakkelijke opstap naar software-definedstorage. De HPE MSA 2042 levert op zijn beurt hybride flash voor applicatieversnelling vanaf minder dan 10.000 dollar. Beide systemen omvatten vele dataservices zoals datamigratie, flash tiering en ingebouwd dynamisch schakelen tussen systemen en locaties.

Gedeelde storage met software-defined DNA

De nieuwe HPE StoreVirtual 3200 Storage is volgens HPE de volgende generatie van flexibele en gedeelde storagesystemen. Het is gebouwd op HPE’s software-defined storageplatform met wereldwijd meer dan 200.000 StoreVirtual implementaties. De HPE StoreVirtual 3200 biedt kleine en middelgrote storageklanten een nieuwe dual-controller array op basis van 64-bit ARM technologie, een nieuw RAID stack en verbeterde storage dataservices als snapshots, thin provisioning en replicatie.

Met een composable datastructuur die HPE StoreVirtual Systems en VSA software laat draaien op HPE ProLiant servers,HPE hyperconverged toepassingen en HPE Synergy, is de HPE StoreVirtual 3200 bestand tegen de toekomst en kunnen bedrijven groeien zonder risico. Door overal hetzelfde software-defined storage besturingssysteem te hanteren biedt HPE klanten de vrijheid om in iedere richting te groeien, op ieder moment en in iedere vormfactor of in elk consumptiemodel, aldus HPE.

De HPE StoreVirtual 3200, heeft volgens HPE een hoge beschikbaarheid. De oplossing is een nieuwe soort StoreVirtual array die klanten flexibiliteit geeft voor consolideren van workloads, toevoegen van flash en schalen om ook aan toekomstige eisen te voldoen. Geavanceerde workloadfuncties zijn beschikbaar om te zorgen dat het systeem aan realtime workloadveranderingen voldoet door dynamisch te reageren op I/O fluctueringen. Deze benadering maakt gebruik van een kleine hoeveelheid flash storage om applicatieversnelling zonder gebruikersinterventie te leveren, dit maakt het ideaal voor servervirtualisatie en productiviteitsapps, aldus HPE.

De HPE Storevirtual 3200 is te implementeren in slechts enkele minuten en te beheren zonder leerproces. Het biedt mkb-klanten een consumentgedreven gebruikerservaring op basis van hetzelfde intuïtieve design framework dat nu wordt gedeeld over HPE’s enterprisestorage- en datacenterproducten. De eenvoud breidt uit naar nieuwe bestuurbare, op cloud gebaseerde analysecapaciteiten met een ingebouwde best practice-engine en middelen voor capaciteitsplanning, zodat management vereenvoudigd wordt en risico vermindert.

De StoreVirtual 3200 biedt flexibiliteit over systemen en locaties en ingebouwde ondersteuning voor meer dan 2.000 snapshots voor snel, granulair herstel zodat kleine en middelgrote bedrijven blijven draaien. Voor additionele bescherming kan data gebackupt en opgeslagen worden op HPE StoreOnce Disk Backup met software als HPE VM Explorer.

Om de technologische transitie soepel te laten verlopen zijn tools als HPE StoreVirtual Migration Manager software beschikbaar om workloadmigraties eenvoudig en risicoloos uit te voeren. De StoreVirtual 3200 biedt dezelfde prestatie en capaciteit tegen lagere kosten dan bestaande 2-node StoreVirtual 4000 configuraties.

Flash

De nieuwe HPE MSA 2042 neemt HPE’s vlaggenschip array, met bijna een half miljoen verkochte units, bij de hand en versterkt het met 800GB aan ingebouwde solid state disk (SSD) capaciteit en een all-inclusive software suite die enterprisemogelijkheden levert vanaf minder dan 10.000 dollar. Met flashacceleratie, geautomatiseerde tiering en databeschermingfuncties, standaard en met verlaagde prijs, levert de MSA 2042 meer databasetransacties per seconde en snellere applicatiereactietijden. Dit maakt het ideaal voor klanten die apps zoals databases willen versnellen en hun platform willen consolideren.

Met een softwarebeheer, ontworpen voor IT-generalisten en HPE ProLiant servergebruikers, biedt de MSA 2042 dezelfde eenvoud in gebruik als de rest van de MSA-familie. Het biedt de flexibiliteit om ingebouwde SSD-capaciteit te gebruiken als read cache accelerator of als performance tier voor lees- en schrijfacceleratie zonder extra licentiekosten. Het systeem omvat ook een ‘set-and-forget’ tiering engine die flashcapaciteit optimaliseert door ‘on-the-fly’ te reageren zonder handmatige interventies.

Out of the box-ondersteuning voor tot 512 array snapshots en remote replicatie voor ieder MSA systeem biedt betaalbare applicatiebeschikbaarheid met direct herstel, waarmee bedrijven hun data en business beschermen. Een replicatiewizard vereenvoudigt de taak om replicatieparen van een verenigd, makkelijk te gebruiken GUI op te zetten en vast te stellen.

Om investeringen te beschermen en technologische achterstand te voorkomen zorgt de MSA 2042 ervoor dat bedrijven klein kunnen beginnen en kunnen schalen met elke combinatie van ondersteunde flash en traditionele disk drives. Net als bij de andere leden van de MSA-familie biedt de MSA 2042 data-in-place upgrades die problemen rondom datamigratie elimineren en zorgen dat klanten alles uit hun drive-investeringen halen.

Prijzen en beschikbaarheid

HPE StoreVirtual 3200 storage systems zijn wereldwijd beschikbaar met prijzen vanaf 6.055 dollar

HPE MSA 2042 storage systems zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf 9877 dollar

HPE StoreVirtual Migration Manager komt beschikbaar in het derde kwartaal van 2016.

Terug naar nieuws overzicht
Software