Witold Kepinski - 19 augustus 2016

ProRail gunt ICT Group opdracht

ICT Group heeft van ProRail de opdracht ontvangen voor het dagelijks onderhoud van het besturingssysteem van de Willem van Oranje spoortunnel in Delft. Het besturingssysteem wordt gebruikt voor de besturing en bediening van de TunnelTechnische Installaties (TTI) van de 2,3 kilometer lange spoortunnel. De tunnel in Delft is de spoorverbinding tussen Rotterdam en Den Haag en één van de drukst bereden spoortrajecten in Nederland. Het contract heeft een looptijd van 3 jaar met een optie voor verlenging tot 2025.

De tunnel, onderdeel van Spoorzone Delft, bestaat uit een Oostbuis en een Westbuis die beiden zijn voorzien van 2 gescheiden sporen. Het besturingssysteem is het technisch hart van waaruit alle elektromechanische installaties ten behoeve van veiligheid, audio- en videocommunicatie worden bediend en bestuurd.

Om te voldoen aan de hoge beschikbaarheid is het Siemens besturingssysteem volledig dubbel uitgevoerd, zodat bij storingen het treinverkeer toch gewoon door kan gaan. De instandhoudingsactiviteiten bestaan o.a. uit configuratiemanagement, incidentmanagement, preventief- en correctief onderhoud. De serviceprocessen zijn ingericht om aan de hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het besturingssysteem te voldoen. Het contract wordt uitgevoerd vanuit de ICT Group unit Outsourced Services, die naast eerder genoemde service activiteiten gespecialiseerd is in software life-cycle management en Asset Management.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!