Redactie - 24 augustus 2016

Arista EOS en CloudVision uitgebreid met nieuwe telemetrie en analyse functies

Arista Networks breidt Arista EOS (Extensible Operating System) en CloudVision uit met nieuwe generatie telemetrie en analysefuncties. Deze verhogen het inzicht van klanten in alle netwerkbelastingen, workflows, en workstreams, waardoor dagelijkse taken sneller zijn uit te voeren en de operationele kosten dalen. De nieuwe telemetriefunctionaliteit wordt in het vierde kwartaal van dit jaar toegevoegd aan CloudVision.

Uitbreiding partnerecosysteem

Ook alle partners van Arista kunnen de voordelen van de nieuwe telemetrieoplossing benutten. Via het real-time streamen van statussen krijgen zij namelijk toegang tot gedetailleerdere informatie dan met andere methoden en dus diepere integratiemogelijkheden. Die statussen zijn via een API zowel direct uit de apparatuur te halen, als uit de centrale CloudVision-database. Hewlett Packard Enterprise, SAP, Veriflow en VMWare hebben hun ondersteuning daarvoor al toegezegd.

Status-gebaseerde streamingaanpak van telemetrie

Arista EOS is een status-gebaseerde software-architectuur gefundeerd op NetDB Network Database). Daarin slaat Arista EOS de real-time statussen van alle apparatuur op en aggregeert deze vervolgens tot een netwerkbreed overzicht. Door alle statusveranderingen in het netwerk te registreren, krijgen de klanten van Arista vanaf één locatie toegang tot zowel real-time als historische netwerkviews. Met een gedetailleerdheid die nog niet eerder mogelijk was. De analysefuncties van Arista’s CloudVision-platform maken tevens telemetrische visualisaties van alle netwerk-statussen mogelijk.

Status-gebaseerde streamingaanpak van telemetrie biedt de volgende mogelijkheden en voordelen volgens Arista Networks:

Real-time event-gedreven streaming van elke verandering, waardoor een gedetailleerder inzicht in het netwerk ontstaat, in vergelijking met andere ‘polling’-methoden.

Volledig inzicht in de statussen van alle netwerkapparatuur, inclusief configuratiegegevens, tellers, fouten, statistieken, tabellen, omgevingswaarden, buffergebruik, flowdata etc.

CloudVision Analytics Engine voor het uitvoeren van trendanalyses, eventcorrelaties en het genereren van automatische alerts. De benodigde basis voor zowel real-time monitoring als historische forensische eventonderzoeken.

Nieuwe telemetrie apps voor de CloudVision-portal, waaronder de Workstream Analytics Viewer, die alle netwerk-statussen zowel eenvoudiger als sneller inzichtelijk maken.

Een open framework, gebaseerd op standaard RESTful API’s en de OpenConfig-gebaseerde infrastructuur, voor eenvoudige integratie met complementaire oplossingen van partners en klantspecifieke infrastructuren.

Uitbreiding van bestaande EOS Telemetry Tracer functionaliteit naar andere apparatuur, topologie, virtuele machines, containers en applicatiecomponenten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!