Redactie - 25 augustus 2016

Awingu en SciSports naar Silicon Valley

EIT Digital en Mind the Bridge hebben achttien bedrijven geselecteerd voor de tweede editie van Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV). De Nederlandse scale-up SciSports is een van deze achttien Europese ondernemingen die mag meedoen. SciSports heeft meer dan 1,35 miljoen euro aan investeringen opgehaald en heeft inmiddels 41 medewerkers. De Belgische scale-up
Awingu is ook een van deze achttien Europese ondernemingen die mag meedoen.

De SEC2SV is het beste programma voor Europese scale-ups en startups om in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen. Dit programma brengt jonge innovatieve ondernemingen in contact met Amerikaanse bedrijven voor hulp bij de sales, de financiering of voor samenwerking. De CEO’s van de achttien geselecteerde technologiebedrijven zijn een week lang uitgenodigd in San Francisco om hun verhaal te presenteren, mensen te ontmoeten en bedrijven als Google, Microsoft en Pinterest te bezoeken. De week begint op 12 september met de European Innovation Day.

Walter Van Uytven (foto), CEO van Awingu, ziet vooral heel wat kansen. “Interessante mensen ontmoeten, business contacten leggen en sterke partnerships uitbouwen zijn cruciaal voor onze internationale expansie in een toenemende globale digitale markt. Wij zijn vanzelfsprekend zeer opgetogen dat we dit jaar in het SEC2SV programma kunnen instappen. Het zal ons zeker helpen onze technologische oplossingen meer onder de aandacht te brengen.”

SciSports, opgericht in 2012, helpt professionele voetbalorganisaties met het begrijpelijk en inzichtelijk maken van data. Via data-intelligentie kunnen clubs onder meer op een wetenschappelijke manier de juiste spelers scouten of de prestaties van huidige spelers nauwkeurig analyseren. SciSports heeft een groot aantal Eredivisieclubs als klant en is in zeven landen actief. Giels Brouwer, oprichter en CEO van SciSports:"Met onze dienst BallJames zijn we de eerste ter wereld die realtime 3D data kunnen genereren uit videobeelden van voetbalwedstrijden. Silicon Valley is op dit gebied dé plek om te leren van de besten ter wereld. We hopen op het event dan ook nieuwe partners te vinden die ons kunnen helpen met internationale uitbreiding en zoeken partners met expertise in deep learning, computer vision, sports analytics of media.”

“Het is fantastisch om te zien dat ons land als derde snelst groeiende startup ecosysteem van Europa toonaangevende scale-ups als SciSports voortbrengt. Hun deelname aan SEC2SV toont aan dat de brugfunctie tussen Europa en het Bay Area ecosysteem nieuwe waarden en banen oplevert voor beide continenten”, zegt Patrick Essers, de directeur van de Nederlandse vestiging van EIT Digital in Eindhoven.

Marco Marinucci, CEO van Mind the Bridge, die samen met EIT Digital de SE2SV organiseert, verwacht weer een goede opbrengst.  “We hebben vorig jaar al indrukwekkende resultaten gezien. De Spaanse JobandTalent heeft bijvoorbeeld 42 miljoen dollar opgehaald en Mosaicoon uit Italië 8 miljoen. Ik verwacht van de delegatie van dit jaar iets soortgelijks.” 

In Silicon Valley gevestigde partner organisaties hebben kandidaten voorgesteld voor dit programma. De finale selectie komt van een groep investeerders bestaande uit Startup Europe Partnership (SEP) en Amerikaanse investeerders. Dit is de tweede SE2SV ooit en SciSports is de eerste Nederlandse scale-up die is geselecteerd voor dit prestigieuze evenement.Andere scale-ups in de BeNeLux zijn Awingu uit België en Etix Everywhere uit Luxemburg. Vanuit het acceleratorprogramma van EIT Digital gaan Firstbeat uit Finland, Negentis uit Italië en de Zweeds Gleechi mee.

SEC2SV_2016 Final 15 Scaleups summary.jpg

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!