Cisco verwijdert concurrent Nutanix uit zijn partner programma

25-08-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco verwijdert concurrent Nutanix uit zijn partner programma

Cisco verwijdert hyperconverged en cloud specialist Nutanix uit zijn partner programma zo meldt het in een email aan zijn partners. Het komt erop neer dat Cisco liever niet wil dat partners Cisco UCS met Nutanix combineren.

Nutanix doet nu niet meer mee aan het Cisco Solution Partner Program (SPP) waar andere leveranciers hun producten integreren met Cisco. De netwerkleverancier beschouwt Nutanix als een concurrent nu het zelf zijn HyperFlex oplossing via partners aan klanten biedt.

Het nieuws komt vlak nadat bekend werd dat de Nutanix Enterprise Cloud Platform hyperconverged software ook te gebruiken is met Cisco UCS (Unified Computing System) servers. Klanten van Cisco krijgen hiermee toegang tot de oplossingen van Nutanix hyperconvergence en kunnen zo de voordelen van de publieke cloud combineren met de veiligheid en beheersbaarheid van een eigen datacenterinfrastructuur. Nutanix technologie is zo beschikbaar voor x86 servers zoals Dell, Lenovo en Cisco.

De ontwikkeling komt voort uit de nadrukkelijke behoefte van Cisco-klanten aldus Nutanix. Om er zeker van te zijn dat belangrijke bedrijfsapplicaties ook op grote schaal kunnen worden uitgevoerd is er eerst uitgebreid getest op meerdere Cisco UCS rack-mount servers. Nu de werking is bewezen kunnen UCS-gebruikers gebruik maken van de Nutanix Enterprise Cloud mogelijkheden, waaronder ondersteuning van diverse hypervisors, geavanceerde data-optimalisatie, schaalbare storage services, one-click software upgrades en nog veel meer. Het Nutanix supportteam is gedurende de volledige IT levenscyclus beschikbaar voor ondersteuning.

Cisco ACI

Klanten van Cisco en Nutanix kunnen hun investering in netwerktechnologie van Cisco gebruiken om een software defined netwerk en datacenter op te zetten. Nutanix ondersteunt daarbij ook ACI (Application Centric Infrastructure) door de hypervisor in een infrastructuurstack van bewezen oplossingen met gevalideerde interoperabiliteit aan te bieden. Datacentermanagers kunnen het Nutanix enterprise cloudplatform zonder zorgen inzetten voor hun bestaande UCS deployments, zonder dat ze daarbij hun netwerkarchitectuur of beheer aan moeten passen. Cisco vindt dit echter kennelijk niet fijn en heeft binnen een week na deze annoncering Nutanix uit SPP gezet.

WK 

Terug naar nieuws overzicht