Witold Kepinski - 26 augustus 2016

Zorgbalans gebruikt glasvezelverbindingen van Eurofiber

Ouderenzorgorganisatie Zorgbalans heeft getekend voor glasvezelverbindingen van Eurofiber. Met de verbindingen kan Zorgbalans de continuïteit van de ICT-functionaliteit 24/7 garanderen en deze verrijken met nieuwe slimme zorgtoepassingen. Zorgbalans zal het glasvezelnetwerk naar verwachting medio september in gebruik nemen aldus Jeanine van der Vlist (foto), Managing Director van Eurofiber.

Zorgbalans biedt met 2.700 medewerkers zorg aan ouderen in de regio Zuid-Kennemerland. De organisatie heeft 10 locaties waar ouderen wonen. Daarnaast ondersteunen zo’n 50 buurtteams cliënten in hun eigen huis. Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol in de zorg. Zorgbalans heeft digitale innovatie dan ook hoog in het vaandel staan. Zo is het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD)-systeem altijd en overal met tablets en COW’s (Computer On Wheels) binnen handbereik van medewerkers. Ook maakt Zorgbalans bijvoorbeeld gebruik van toepassingen voor het oproepen van de verpleging via een alarmknop en van een videosysteem voor het op afstand openen van deuren voor bezoekers van de woonzorglocaties. Daarnaast hebben alle bewoners en bezoekers via wifi kosteloos toegang tot het internet.

Het nieuwe glasvezelnetwerk verbindt het hoofdkantoor en alle woonzorglocaties van Zorgbalans met een extern datacenter en biedt snel en betrouwbaar toegang tot alle zorg- en kantoortoepassingen en het internet. Zorgbalans kan de bandbreedte van de verbindingen zelf naar behoefte uitbreiden. Daarmee is de organisatie voorbereid op nieuwe ontwikkelingen die veel capaciteit vragen, aldus Van Vlist.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!