Witold Kepinski - 25 augustus 2016

ALE introduceert ProActive Lifecycle Management voor netwerkbeheer

ALE, opererend onder de merknaam Alcatel-Lucent Enterprise, biedt business partners en klanten de nieuwe cloudgebaseerde service toepassing ProActive Lifecycle Management. Hiermee zijn business partners en klanten van ALE in staat om de Alcatel-Lucent Enterprise switches en controllers op het netwerk van de klant te zien, via één beveiligd webportaal. 

ProActive Lifecycle Management (PALM) werkt in combinatie met het Alcatel-Lucent OmniVista 2500 Network Management System. Business partners en/of klanten kunnen veilig via de cloud en met slechts één muisklik een overzicht krijgen van het gehele netwerk, daarbij informatie verkrijgend zoals het modelnummer, serienummer, MAC-adres en de versie van het besturingssysteem van de Alcatel-Lucent Enterprise LAN- en WLAN producten. Deze gegevens hangen samen met de levenscyclus van het product, zowel voor wat betreft de software als de hardware en omvatten tevens de status van het recht op garantie en ondersteuning. PALM is een optionele functie die geactiveerd kan worden via de OmniVista 2500, dat op een netwerk van de klant draait, om alle gegevens van de ALE netwerkapparatuur door te geven aan de veilige cloudgebaseerde infrastructuur van ALE. Eenmaal geactiveerd, worden alleen de gegevens gerelateerd aan het onderhoud en de ondersteuning aan de ALE infrastructuur doorgegeven, beveiligd via HTTPS. Aan de klant gerelateerde gegevens, zoals IP-adressen of verkeer, worden niet doorgegeven.

Business partners kunnen met deze geautomatiseerde tools het ondersteuningsproces voor klanten vereenvoudigen, risico’s verlagen door de meest recente versie van het besturingssysteem te garanderen en door onderhoudscontracten actief te houden. Dat is veel effectiever dan het huidige alom gebruikte tijdrovende handmatige proces. Voor klanten wordt de budgetplanning eenvoudiger voor hun netwerkinfrastructuur, dankzij de gebruiksvriendelijke interface die heel snel laat zien welke apparatuur of onderhoudscontracten bijgewerkt moeten worden, aldus ALE.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!