Wouter Hoeffnagel - 25 augustus 2016

Eurofiber Group neemt Dataplace over

Eurofiber Group maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt met de aandeelhouders van Dataplace om 100% van de aandelen over te nemen. De overeenkomst is op 22 augustus 2016 geëffectueerd.

Dataplace exploiteert sinds begin 2011 een regionaal TIER III-datacenter in Alblasserdam. Het datacenter, dat gericht is op de Randstad en het Rijnmondgebied, sluit aan op de bestaande datacenteractiviteiten van Eurofiber in de regio Utrecht. De datacenters gaan als twin locaties opereren. Zowel nieuwe als bestaande klanten van Dataplace en Eurofiber zullen hiervan profiteren.

Met de acquisitie van Dataplace voegt Eurofiber een tweede datacenter toe. Het concern verstevigt daarmee zijn positie in de regionale datacentermarkt. De eigenaar en oprichter van Dataplace, Gerben van der Veen, geeft per direct leiding aan de datacenteractiviteiten binnen de Eurofiber Group. Beide datacenters zijn al verbonden met een groot aantal netwerken van nationale en internationale carriers, het Eurofiber glasvezel netwerk en de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!