Witold Kepinski - 30 augustus 2016

IBM en VMware intensiveren samenwerking binnen cloud pact

VMware en IBM kondigen tijdens VMworld 2016 gezamenlijk cloud-diensten aan die organisaties in staat stellen enterprise workloads gemakkelijk en snel naar de cloud te verplaatsen. Met ruim 500 bestaande klanten, helpt het wereldwijde partnership tussen IBM en VMware steeds meer organisaties om bestaande workloads uit te breiden naar de cloud in slechts uren, in plaats van weken of maanden zo bewere de twee partners.

Eerder dit jaar begonnen IBM en VMware met het uitbreiden van bestaande VMware workloads van on-premise-omgevingen naar de cloud. Doelstelling hierbij was zonder de kosten en risico’s voor retooling, operations, het herbouwen van applicaties en opnieuw vormgeven van beveiligingsprotocollen.

Adoptie VMware omgevingen op de IBM Cloud

Vanaf dat moment zijn meer dan vijfhonderd gezamenlijke klanten, waaronder Marriott International, Clarient Global LLC en Monitise, begonnen aan het verplaatsen van hun VMware-omgevingen naar IBM Cloud. IBM is een strategisch cloud-platform voor VMware-gebruikers met op dit moment vijftig schaalbare en goed beveiligde cloud-datacenters wereldwijd. Met bijna honderd procent van de Fortune 100-klanten die VMware-technologieën gebruiken, is het partnership bedoeld om bestaande investeringen van klanten te behouden en uit te breiden over duizenden datacenters. “Organisaties hebben snelle en gemakkelijke manieren nodig om workloads tussen on-premise- en public cloud-omgevingen te verplaatsen en in gebruik te nemen”, zegt Robert LeBlanc, Senior Vice President, IBM Cloud. “Onze samenwerking met VMware creëert de mogelijkheid voor veel organisaties op te schalen en nieuwe business-kansen te scheppen, terwijl zij tegelijkertijd hun bestaande IT-investeringen in een hybrid cloud-omgeving optimaal kunnen gebruiken”.

IBM aanbieder VMware Cloud Foundation

De introductie van de VMware Cloud Foundation brengt VMware’s compute-, storage- en netwerkvirtualisatie-oplossingen samen in één geïntegreerd platform. Organisaties kunnen nu voor het eerst automatisch vooraf geconfigureerde VMware software-defined datacenter (SDDC-) omgevingen verschaffen op IBM Cloud, in slechts uren in plaats van weken of maanden. Het platform integreert VMware vSphere, VMware Virtual SAN, VMware NSX en VMware SDDC Manager en geeft klanten ruime keuze met betrekking tot hun infrastructuurbeslissingen.

In aanvulling op de nieuwe diensten, stelt IBM bijna vierduizend serviceprofessionals ter beschikking die de benodigde expertise hebben om klanten te voorzien van VMware-oplossingen. Dit uitgebreide team van verkopers en adviseurs voorziet klanten van de expertise om VMware-omgevingen uit te breiden naar de cloud.

“IBM en VMware hebben een gemeenschappelijke visie op het bieden van een gemakkelijk pad van datacenter naar de cloud aan klanten”, zegt Pat Gelsinger (foto), CEO van VMware. “Deze samenwerking blijkt dusdanig succesvol, dat we nog meer investeren, zodat onze klanten in slechts uren gebruik kunnen maken van software-defined-oplossingen in IBM Cloud, met dezelfde verfijnde workload automation die ze in hun eigen datacenters hebben.”

Lees dit blog voor de visie van Geoff Waters, VMware’s Vice President of Global Service Provider Channel.

Lees meer over VMware’s cross-cloud-architectuur in deze Engelstalige aankondiging.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!