Witold Kepinski - 30 augustus 2016

Capgemini start met IBM Security een Managed SOC service

Capgemini start in samenwerking met IBM Security een nieuwe generatie Managed Security Operations Center (SOC). De nieuwe Pay-as-you-Go dienstverlening wordt vanuit India geleverd en zal bedrijven ondersteunen bij de bescherming tegen cyberaanvallen.

Organisaties hebben in toenemende mate te maken met cyberaanvallen die bovendien steeds complexer en omvangrijker worden. Het is voor bedrijven een uitdaging om medewerkers te vinden die over de juiste expertise en ervaring beschikken om de cybersecurity processen op een goede manier in te richten. Veel bedrijven zijn hierdoor onvoldoende in staat om snel te reageren op mogelijke aanvallen. Met de nieuwe Pay-as-you-Go SOC diensten van Capgemini en IBM hoeven bedrijven zelf geen tijd, geld en middelen meer te investeren in de ontwikkeling van cybersecurity diensten en scholing van personeel.

Frank Greverie, Global Cloud en Cybersecurity leader van de Capgemini Group, zegt: “Het is op dit moment een uitdaging voor bedrijven om mensen met de juiste expertise te vinden die cybersecurity technologieën kunnen ontwikkelen, managen en onderhouden. Wij horen van onze klanten dat ze behoefte hebben aan een oplossing waarmee ze toegang hebben tot expertise en technologie in de vorm van managed services. Bedrijven hebben namelijk echt een competitief voordeel als ze de cybersecurity goed hebben ingericht.”

De nieuwe diensten zijn een aanvulling op het bestaande Managed SOC dienstenaanbod van Capgemini. De expertise van IBM QRadar op het gebied van analytics wordt gecombineerd met Capgemini’s expertise op het gebied van detectie en aanvalscenario’s. Ook voorziet Capgemini in een koppeling met incident management en bestaande beheerprocessen, zodat klanten effectief herstelmaatregelen kunnen doorvoeren. Afhankelijk van de wensen van een bedrijf kunnen de diensten in verschillende pakketten worden afgenomen: van een instapniveau (brons), waarbij voornamelijk via Security Information en Event Management (SIEM) technologie wordt geleverd, tot meer uitgebreide pakketten (zilver en goud) waarbij Advance Threat Intelligence wordt toegevoegd aan de SIEM technologie, evenals sandboxing, security analytics en Governance, Risk en Compliance. Hiermee worden bedrijven in staat gesteld om real-time te reageren op nieuwe cyberdreigingen.

Bezoek voor meer informatie over de nieuwe Managed SOC www.capgemini.com/managedSOC.  

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!