Dell rondt overname EMC op 7 september 2016 af

31-08-2016 | door: Witold Kepinski

Dell rondt overname EMC op 7 september 2016 af

Dell rondt de overname van EMC op woensdag 7 september 2016 af, zo meldt ceo Michael Dell in een verklaringDe Chinese mededingingsautoriteiten zijn nu akkoord.

De overname van EMC door Michael Dell en investeerders is goed voor 63 miljard dollar. De nieuwe combinatie gaat Dell Technologies heten. De PC business blijft bekend onder het merknaam Dell. De enterprise business, waar storage onder valt, heet Dell EMC.

Dell Technologies verkoopt ongeveer voor de helft indirect. De nieuwe Dell channelbaas is John Byrne. Byrne werkte eerder bij AMD en gaat nu de krachten van EMC en Dell partners bundelen. Hierbij neemt Dell Technologies het onder andere op tegen HPE, Cisco, Lenovo en Fujitsu.

Komende tijd wordt bekend hoe de situatie in Nederland er uit gaat zien. Dell heeft een kantoor in Amsterdam. EMC heeft een kantoor in Nieuwegein. De twee partijen zijn gewend met elkaar samen te werken, in het verleden was Dell een van de grootste resellers van EMC storage.

Overnames

Michael Dell zei verder tijdens een toespraak op VMworld 2016 in de VS dat zijn bedrijf meer overnames zal doen. Verder ziet Dell groeikansen met servers, storage, virtualisatie, software-defined, converged en hyper-converged. Daarbij Dell bedrijven goed onderstenen die hun applicaties in de cloud zetten. Dit met gecombineerde technologie van EMC Dell VMware, zoals een Dell server met vSphere.

Partners

Dell en EMC fuseren hun partnerprogramma’s in 2017. Bekijk hierover de video.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Hardware