VMware vSphere Integrated Containers mogelijkheden uitgebreid

31-08-2016 | door: Witold Kepinski

VMware vSphere Integrated Containers mogelijkheden uitgebreid

VMware onthult twee uitbreidingen van zijn vSphere Integrated Containers-oplossing. Hierdoor beschikken IT operations-teams over een Docker-interface voor hun app-teams, die kan draaien op een bestaande vSphere-infrastructuur. Nieuwe container register- en beheerconsole-functies vullen het VMware vSphere Integrated Containers-aanbod aan om IT-teams verder te helpen bij het runnen van containers. VMware vSphere Integrated Containers is nu tevens beschikbaar als open source-software en de registratie voor een bèta-programma is geopend.

Organisaties maken steeds vaker een stap naar ‘digital’ en adopteren daarom cloud-native software-ontwikkeling en -operations-software voor het bouwen van moderne applicaties die ze snel en vaak uitbrengen om te zorgen voor goede ervaringen en meer engagement bij klanten. Container-technologie helpt klanten in hun digitale business-transformatie doordat de productiviteit van ontwikkelteams toeneemt, maar de overdraagbaarheid van de verkregen applicaties naar productie-omgevingen blijft een grote uitdaging voor IT. De vSphere enterprise container-infrastructuur van VMware maakt dat klanten tegemoet kunnen komen aan strikte SLA’s en aan security-eisen om ‘containerized’ applicaties in productie te nemen.

Enterprise container-infrastructuur helpt organisaties bij de inzet van moderne applicaties

In augustus 2015 introduceerde VMware vSphere Integrated Containers als virtuele container host voor vSphere die klanten in staat stelt ‘containerized’ en traditionele applicaties naast elkaar in te zetten op een gangbare infrastructuur. Vandaag breidt VMware vSphere Integrated Containers uit met Admiral en Harbor om klanten te voorzien van respectievelijk belangrijke register- en beheerfunctionaliteiten om production-grade containerized applicaties te ondersteunen. De nieuwe open source softwareprojecten leveren het volgende:

Admiral: Een ingebouwde container management-portal voor VMware vSphere Integrated Containers die ontwikkelaars en applicatieteams kunnen gebruiken voor snellere oplevering van applicaties.

Harbor: Een enterprise-grade container-register dat is ingebouwd in VMware vSphere Integrated Containers. VMware heeft grootzakelijke functionaliteit toegevoegd gebaseerd op de Docker-distributie, waaronder gebruikersbeheer en toegangscontrole, policy-gebaseerde image-replicatie, ondersteuning voor audits en logs en een RESTful API voor integratie.

VMware vSphere Integrated Containers helpt klanten hun business te transformeren met containers zonder bestaande infrastructuur te hoeven herinrichten. Nauwe integratie van VMware vSphere, VMware NSX en VMware Virtual SAN stelt klanten in staat te profiteren van best-in-class netwerkautomatisering en schaalbare high performance opslag. Klanten kunnen blijven vertrouwen op de bestaande operations- en resource-beheermogelijkheden van VMware vSphere om containerized applicaties te draaien, maar ook gebruikmaken van de portabiliteit van applicaties on-premise of in de public cloud.

Samen stellen VMware vSphere Integrated Containers en VMware vRealize Automation met Admiral IT in staat ‘Containers as a Service’ (CaaS) te leveren aan applicatie-ontwikkelteams. Hierdoor kunnen ontwikkelaars o.a. containerized applicaties modelleren in vRealize Automation unified service blueprints, container-hosts van de vRealize Automation servicecatalogus provisionen en container-hosts beheren.                                                                                                 

VMware vSphere Integrated Containers is beschikbaar als open source download bij GitHub. Hierdoor hebben klanten, partners en de community vrij toegang tot de code en eventuele bestand-issues. Ze hebben tevens inzicht in updates en de mogelijkheid zelf code bij te dragen. Klanten en partners kunnen zich registreren om deel te nemen aan het VMware vSphere Integrated Containers Bèta-programma.

De eerder aangekondigde VMware Cloud Foundation ondersteunt VMware vSphere Integrated Containers, waardoor klanten containers kunnen draaien op een virtuele VMware-infrastructuur on-premise of in de public cloud.

VMware werkt samen met partnerecosysteem voor vSphere Integrated Containers

VMware kondigt vandaag ook de intentie aan samen te willen werken met zijn partnerecosysteem om oplossingen van derden voor container register- en beheerconsoles met VMware vSphere Integrated Containers te valideren en klanten daarmee bredere keuzemogelijkheden te geven. VMware en zijn partners willen klanten helpen de adoptie van cloud-native applicaties in bedrijven te stimuleren en hen in staat te stellen gebruik te maken van best-of-breed cloud native-oplossingen met VMware vSphere Integrated Containers. Initiële partners zijn CoreOS, Hashicorp, Mesosphere, Pivotal en Rancher.

Prijs en beschikbaarheid

VMware vSphere Integrated Containers is inmiddels beschikbaar als open source software vanaf GitHub. VMware vSphere Integrated Containers kan gebruikt worden door klanten die de VMware vSphere Enterprise Plus Edition, VMware vSphere met Operations Management Enterprise Plus Edition of VMware vCloud Suite gebruiken.

De VMware vSphere Integrated Containers-functionaliteiten die onlangs gedemonstreerd zijn op VMworld 2016 in Las Vegas komen binnenkort beschikbaar voor klanten als toevoeging op vSphere.

Klanten en partners kunnen zich voor het VMware vSphere Integrated Containers bèta-programma registreren. Voor meer informatie over dit programma, bezoek de website http://vmware.com/vicbeta.

Aanvullende informatie

?      Lees deze blogpost van Kit Colbert over de nieuwe vSphere Integrated Containers-mogelijkheden

?      Lees meer over VMware Cloud-Native Applications-oplossingen

?      Download VMware vSphere Integrated Containers vanaf GitHub

?      Registreer voor het VMware vSphere Integrated Containers bèta-programma

Terug naar nieuws overzicht