VMware vSphere workloads geschikt voor API-gedreven OpenStack

01-09-2016 | door: Redactie

VMware vSphere workloads geschikt voor API-gedreven OpenStack

VMware introduceert VMware Integrated OpenStack 3 tijdens VMworld 2016. Dit is de nieuwste release van de OpenStack-distributie die is gebaseerd op de OpenStack Mitaka-release. VMware biedt daarmee nieuwe functionaliteit om de inzet van OpenStack clouds te vereenvoudigen en kosten te verlagen. Klanten kunnen hun bestaande VMware vSphere workloads in een API-gedreven OpenStack cloud blijven gebruiken.

Traditionele bedrijven moeten tegenwoordig transformeren naar softwarebedrijven om zich te kunnen onderscheiden middels applicaties en diensten die nieuwe klantervaringen opleveren. Om hun digitale transformatie te versnellen, omarmen veel organisaties cloud computing, waardoor ze sneller applicaties kunnen ontwikkelen en zo sneller kunnen reageren op nieuwe mogelijkheden in de markt. VMware ondersteunt ontwikkelaars om nog productiever te worden.

“Het is onze missie om VMware Integrated OpenStack de meest efficiënte bron en kosteneffectieve OpenStack-distributie te laten zijn voor klanten die ontwikkelen op OpenStack”, zegt Ajay Singh, senior vice president en general manager Cloud Management Business Unit bij VMware. “Op basis van onze ervaring en geschiedenis met OpenStack hebben we gefocust op het stroomlijnen van de inzet, operations en upgrades om zo IT te helpen bij het op tijd en voorspelbaar opleveren van een OpenStack-cloud. Hoe sneller IT gebruik gaat maken van de cloud, hoe sneller ontwikkelaars toegang krijgen tot OpenStack-diensten en API’s voor het bouwen van nieuwe app’s en diensten waarmee ze zich kunnen onderscheiden.”

VMware Integrated OpenStack 3 verhoogt productiviteit ontwikkelaars

VMware behoort tot de top 10 bedrijven die bijdragen aan het OpenStack-platform. Het bedrijf zet deze expertise in om klanten te voorzien van de snelste en meest efficiënte oplossing voor het inzetten en onderhouden van OpenStack clouds on-premise zonder kostbare professionele dienstverlening. VMware Integrated OpenStack 3 is gebaseerd op de Mitika release waarmee klanten profiteren van verbeterd beheer, meer schaalbaarheid en een betere gebruikerservaring. Enkele verbeteringen in Mitika zijn onder andere:

Verbeterde ervaring voor cloud admins en IT-beheerders

Vereenvoudigde configuratie van de Nova compute service

De gestroomlijnde Keystone-identiteitservice is nu een enkelvoudig proces voor het opzetten van de identity management-functionaliteit binnen een cloud-netwerk

Bestaande klanten van VMware Integrated OpenStack kunnen dankzij de ingebouwde upgrade-mogelijkheid in de software migreren naar VMware Integrated OpenStack 3. Deze functie is in VMware Integrated OpenStack 2 geïntroduceerd en maakt naadloze upgrades tussen OpenStack releases mogelijk.

VMware heeft tevens zijn management control plane geoptimaliseerd waardoor OpenStack kan draaien vanaf twee virtuele machines. VMware Integrated OpenStack 3 reduceert de kosten voor de infrastructuur en voor het productieklaar maken van een OpenStack cloud die kan schalen tot duizenden virtuele machines, volumes en netwerken. Het compacte beheer-dashboard stelt IT-teams in staat zeer kosteneffectief en binnen 15 minuten kleine OpenStack clouds te bouwen voor afdelingen of bijkantoren. Met de nieuwste release kunnen klanten ook bestaande VMware vSphere virtuele machines in OpenStack importeren. Hierdoor kunnen ontwikkelaars hun belangrijkste workloads verplaatsen en deze via OpenStack API’s vanaf dag één beheren.

VMware Integrated OpenStack stelt IT operations-teams in staat OpenStack API’s te leveren aan ontwikkelteams bovenop de VMware-infrastructuur, inclusief VMware vSphereVMware NSX en VMware Virtual SAN, zonder de noodzaak voor nieuwe tools of additionele training. IT operations-teams kunnen bestaande investeringen inVMware vRealize Operations en VMware vRealize Log Insight, die nauw zijn geïntegreerd in zowel VMware Integrated OpenStack als VMware vSphere, gebruiken voor proactief snellere en gemakkelijkere holistische monitoring en troubleshooting van hun OpenStack en virtuele infrastructuur. Daarnaast kunnenVMware vRealize Business for Cloud-klanten een kosten- en capaciteit-analyse van hun VMware Integrated OpenStack-cloud uitvoeren en deze vergelijken met de situatie zoals deze zou zijn in de public cloud.

Door gebruik te maken van VMware Integrated OpenStack, kunnen klanten OpenStack clouds in slechts enkele weken en zonder downtime in productie nemen waarbij ze vertrouwen op VMware vSphere Clustering, High Availability en vMotion voor adequate bescherming van workloads. Als actieve partner in de OpenStack-community, test en ondersteunt VMware alle componenten van de distributie, inclusief de volledige open source OpenStack-code.

De gisteren aangekondigde VMware Cloud Foundation ondersteunt VMware Integrated OpenStack, waardoor klanten hun OpenStack-clouds snel kunnen implementeren en in gebruik kunnen nemen op een virtuele VMware-infrastructuur on-premise of in de public cloud.

Prijs en beschikbaarheid

VMware Integrated OpenStack 3 is naar verwachting beschikbaar in het derde kwartaal van 2016. De OpenStack-distributie is gratis beschikbaar voor klanten van VMware vSphere Enterprise Plus Edition, VMware vSphere met Operations Management Enterprise Plus Edition, vSphere Standard Edition met NSX Advanced en VMware vCloud Suite. Technische ondersteuning voor VMware Integrated OpenStack, inclusief de OpenStack open source-code, is optioneel tegen betaling beschikbaar. VMware Integrated OpenStack 3 ondersteunt VMware vSphere 5.5U3 en 6.0U2.

Aanvullende informatie

Lees deze blogpost over VMware Integrated OpenStack

VMware Integrated OpenStack

Probeer de VMware Integrated OpenStack Hands-On Lab

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter