HP introduceert t630 Thin Client en Zero Client Support voor VMware Blast
31-08-2016 | door: Witold Kepinski

HP introduceert t630 Thin Client en Zero Client Support voor VMware Blast

HP introduceert een nieuwe thin client en 2 thin client oplossingen op de markt. Deze nieuwe HP thin client en virtuele oplossingen bieden ondersteuning aan organisaties tijdens de transitie van computing workloads naar de cloud. De HP t630 Thin Client, het ThinPro 6-besturingssysteem en Zero Client Support voor VMware Blast Extrem zijn met name geschikt voor organisaties die veel met data in de cloud werken.

De configureerbare HP t630 Thin Client vereenvoudigt de cloudimplementatie en houdt rekeing met toekomstige virtualisatiebehoeften. De HP t630 vervangt traditionele desktop computers en is ontworpen voor kenniswerkers. De HP t630 Thin Client is uitgerust met een nieuwe krachtige AMD x86 quad-core system-on-a-chip processor die over interne AMD Radeon graphics beschikt. Hierdoor kunnen er op de HP t630 Thin Client twee Ultra High Definition (UHD) 4K-monitoren worden aangesloten voor een scherpe beeldweergave.

De HP t630 biedt een range aan legacy ports voor randapparatuur zoals een seriele port, heeft DDR4 system memory en beschikt over local dual flash memory tot 128 GB extra opslag geheugen. Eindgebruikers kunnen kiezen tussen de RJ-45 ethernet verbinding of een wifi/Bluetooth-adapter. Andere mogelijkheden zijn onder meer een Fiber Optic adapter of een extern wifi antennesysteem voor optimale performance in kleine ruimtes.
Een boost aan productiviteit en veiligheid

HP ThinPro 6 is een 64-bit Linux-gebaseerde operating system dat meer performance improvement realiseert bij 32-bit systems. Het is gebouwd voor zware, cloud based omgevingen voor alle HP Thin Clients. HP ThinPro 6 is een krachtige en flexibele oplossing dat een boost geeft aan de productiviteit en beveiliging, waardoor ongemak in IT-onderhoud wordt vermindert.

Het nieuwe systeem bestaat uit een tool-less BIOS update om eenvoudig te upgraden, zowel lokaal als op afstand. De Certificate Manager vergemakkelijkt het toevoegen, configureren en managen van certificaten, dat nu integraal in HP ThinPro is opgenomen.

VMware Blast

De support voor VMware Blast - display protocol op de H.264 of MPEG-4 Advanced Video Coding (AVC) standaard voor encoding en decoding - verbetert de mobile en desktop performance en end-user experience. Het sluit ook naadloos aan op HP True Graphics software dat gebruikers in staat stelt om rijke multimediale content te creëren.

Prijs en beschikbaarheid

De HP t630 Thin Client, ThinPro 6 en VMware Blast zijn vanaf september beschikbaar. De HP t630 heeft een advies prijs van €430,-.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware