SimpliVity scoort in de Fortune Top 500

02-09-2016 | door: Witold Kepinski

SimpliVity scoort in de Fortune Top 500

SimpliVity heeft er een nieuwe klant bij uit de Fortune Top 500. Een van oorsprong Duitse verzekeraar koos voor SimpliVity omdat het bedrijf wil consolideren door zijn datacenterinfrastructuur wereldwijd te optimaliseren. “Maar dit is slechts een voorbeeld”, vertelt Carel Bak van SimpliVity. “We hebben meer successen te melden.”

Het gaat goed met SimpliVity. De Amerikaanse leverancier van hyperconverged systemen, opgericht in 2009, weet als geen ander hoe een multinational z'n IT-systemen moderniseert. Door gebruik te maken van de hyperconverged oplossingen van SimpliVity bracht deze verzekeraar het aantal datacenters terug van zes naar drie, met een flinke kostenbesparing als gevolg. Volgens Carel Bak, regionaal directeur voor Noord-Europa, staat het succes niet op zichzelf. “Op ons jaarlijkse event SimpliVity Connect, afgelopen juni 2016 in Londen, vertelde de Joe Campbell, CTO van T-Systems, over een wereldwijde top-3 oliemaatschappij en hun plannen om de IT te simplificeren en op die manier kosten te besparen. Ook zij kiezen voor samenwerking met SimpliVity. Samen hebben we een volledig concept gemaakt voor een betere en efficiëntere remote cloud aanbod bij de multinationale oliemaatschappij.”

Focus op hyperconverged

Andere aanwezigen op SimpliVity Connect spraken over de staat van hyperconverged en wat ze ermee willen bereiken. Volgens onderzoek van IDC hebben eindgebruikers steeds meer focus op hyperconverged. “Dat blijkt ook wel uit verschillende 'wins' van de afgelopen tijd”, vertelt marketing manager NEMEA Nick Deen. “De Veiligheidsregio Friesland is een mooi voorbeeld. Ook daar zijn we in staat geweest om de complexiteit van IT terug te brengen. De IT-voorzieningen van de veiligheidsregio zijn volledig gemoderniseerd door AnylinQ uit Den Bosch, een gewaardeerde partner van ons, gebruik makend van onze hyperconverged oplossingen. De Veiligheidsregio Friesland koos voor SimpliVity op basis van functionaliteit, een hoge beschikbaarheid en een geïntegreerd platform voor back-up.”

IT-infrastructuren eenvoudiger en efficiënter maken door middel van hyperconverged, dat is SimpliVity. Volgens Michael Fokke, manager solution architects, is ook de business case van Dieseko het vermelden waard. “Deze multinational in de wereld van hydraulische pompen en heavy lifting gebruikt hyperconverged om wereldwijd datacenters te synchroniseren en eenvoudiger te maken in het beheer. Ze breiden nog regelmatig uit. Een van de redenen waarom ze hebben gekozen voor SimpliVity: ze willen snel meer capaciteit kunnen toevoegen zonder dat dat teveel workload weghaalt bij de eigen (compacte) IT-organisatie. Die is op één hand te tellen, bij wijze van spreken, maar heeft nu veel minder belasting van hun datacenters. Dieseko heeft z'n totale IT-organisatie overgezet naar SimpliVity. Een andere nieuwe klant is Eubelius, een van de grootste advocatenkantoren van België. Daar waren ze vooral bezig met VDI.”

Meer partners?

SimpliVity, dat nauw samenwerkt met de distributeurs Arrow, Pronovus en Comstor, is klaar voor een nieuwe stap in het partnerkanaal en heeft met Channel 2.0 een heel duidelijke focus op strategisch potentieel. “Er is altijd ruimte voor meer partners, maar we zoeken actief naar partijen met extra toegevoegde waarde, bijvoorbeeld op het gebied van VDI of automation”, vertelt Fokke. “Die kennis hebben wij in huis, maar uiteindelijk verwachten eindklanten dat onze oplossing in hun eigen VDI-omgeving ook écht gaat acteren.”

SimpliVity VMworld 2016 borrel in Barcelona

De omzet van SimpliVity was begin augustus dit jaar al groter dan die in heel 2014, besluit Nick Deen. “Het aantal dealregistraties groeit gestaag en er is veel interesse. Er is nog veel te doen, maar de markt beweegt zich onmiskenbaar richting hyperconverged. We staan trouwens met een grote stand op VMworld 2016 Europe, straks in Barcelona. Maandagavond 17 oktober is er een SimpliVity borrel. Dat moet dé avond van SimpliVity worden voor onze Europese gemeenschap, en iedereen is uitgenodigd. Wel even aanmelden graag.”

Email naar Netherlands@simplivity.com met subject: VMworld borrel.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht