Reasonnet doneert verouderde servers aan ITdonations

Reasonnet doneert verouderde servers aan ITdonations

01-09-2016 | door: Witold Kepinski

Reasonnet doneert verouderde servers aan ITdonations

Reasonnet heeft meer dan 100 verouderde dedicated servers uit haar Amsterdamse datacenter gedoneerd aan ITdonations. ITdonations is een onafhankelijke stichting met als doel het duurzaam en verantwoord afvoeren van IT apparatuur, waarbij de opbrengsten naar een doel naar keuze gaan.

Reasonnet heeft er voor gekozen om de opbrengsten van de servers te doneren aan IMC Weekendschool. Dit is de derde keer dat Reasonnet haar verouderde hardware doneert aan een goede doel.

Reasonnet, leverancier van datacenter- en Cloud diensten,  zet zich op meerder fronten in voor educatie en heeft er daarom voor dit specifieke goede doel gekozen. IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Elk jaar volgen zo’n 1.000 nieuwsgierige jongeren hun lesprogramma. Deze jongeren van 10 tot 14 jaar maken kennis met uiteenlopende vakgebieden uit de wereld van cultuur, wetenschap, ICT en maatschappij. De weekendschool heeft als centrale doelstelling dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd in het leven staan. 

Reasonnet en educatie

Reasonnet zet zich in voor het onderwijs en hoopt hierdoor leerlingen te inspireren en te motiveren voor IT. Zo is Reasonnet partner van Stichting Innovatief Onderwijs Nederland en krijgt de organisatie jaarlijks meer dan 200 IT-studenten over de vloer om een kijkje te nemen in haar datacenters in Amsterdam, Delft en Almere. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware