3Asecure.com biedt maandelijkse security check

02-09-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

3Asecure.com biedt maandelijkse security check

Veranderende wetgeving en verhoogde aansprakelijkheid bij datalekken is voor veel bedrijven een hoofdpijn dossier. Ondanks alle goede wil is de kans dat er een datalek ontstaat nog steeds erg groot. Bedrijven kunnen hiervoor boetes krijgen van tien procent van hun jaaromzet oplopend tot wel 860.000 euro.

Volgens Erik Westhovens (foto), oprichter van 3Asecure en bekend als "hacker" van de EPD pas en het DigiD lek bij diverse gemeentes, is het steeds lastiger om data afdoende te beveiligen. “Waar bedrijven vaak jaarlijks een audit laten uitvoeren, is dit eigenlijk veel te weinig en een moment opname. Als er een week na een audit een zero day uitkomt blijkt vaak dat bedrijven dan al snel een klein jaar erg vulnerable zijn en hackers vaak vrij spel hebben.”

Om hier een oplossing voor te bieden heeft 3Asecure een automatisch software scan pakket ontwikkeld dat maandelijks de website, de server en de diverse databases scanned en elke maand een duidelijk inzichtelijk rapport oplevert met alle issues en aan oplossing biedt voor de gevonden security risico's. “Met Triple A secure willen we ondernemers ondersteunen in het beschikbaar houden van hun diensten en hackers te stoppen waar mogelijk”, aldus Westhovens.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security