Witold Kepinski - 09 september 2016

AMS-IX CTO kiest voor Huawei OSN902 100G WDM datacenter oplossing

De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) kiest voor Huawei OSN902 100G WDM datacenter oplossing om een economisch en efficiënte netwerk te garanderen naarmate het internetverkeer en capaciteit blijft groeien door ontwikkelingen zoals cloud, online video en Internet of Things (IoT). 

De Huawei OSN902 is voorzien van een hoge beveiliging encryptie, hoge capaciteit, eenvoudig beheer met ultra-low power en front-to-back koeling voor een groene IT en datacenter omgeving. "Bedrijven en service providers gebruiken een toenemend aantal big data en cloud-gebaseerde oplossingen, om tegemoet te komen aan de enorme netwerkcapaciteit eisen is een constante uitdaging voor de AMS-IX", aldus Wonder Wang, CEO van Huawei Technologies Nederland. "Vanaf nu zal AMS-IX het internetverkeer gemakkelijk kunnen beheren ten behoeve van miljoenen eindgebruikers."

"AMS-IX is gegroeid van twee Points-of-Presence (PoP’s) naar een regionaal netwerk waarbinnen honderden kabels worden gebruikt. In het afgelopen jaar waren wij op zoek naar een Data Center Interconnect (DCI) oplossing voor kostenreductie en verlaging van implementatietijd voor extra bandbreedte en tegelijkertijd een toekomstbestendig netwerk voor onze klanten te verzekeren", aldus Henk Steenman (foto), CTO van AMS-IX. "Met de OSN902 heeft Huawei een oplossing die perfect aan al deze eisen voldoet. Zij hebben ons voorzien van een op maat gesneden, kostenefficiënte en eenvoudig te beheren DCI oplossing."

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!