EMC Unity biedt all-flash datacenter voor digitale transformatie

EMC Unity biedt all-flash datacenter voor digitale transformatie

06-09-2016 | door: Witold Kepinski

EMC Unity biedt all-flash datacenter voor digitale transformatie

Bedrijven en overheden moderniseren hun datacenters om te innoveren en in te spelen op de digitale transformatie. Flash storage zorgt daarbij voor een hoge beschikbaarheid van bedrijfskritische data en applicaties. EMC biedt hiervoor zijn Unity all-flash arrays. Unity kenmerkt zich volgens EMC vooral door een hogere performance, lagere instapprijs, compactere uitvoering en eenvoud die efficiency verhogen en kosten verlagen. De nieuwe EMC Unity-producten 400F, 500F en 600F zijn beschikbaar bij IT-distributeurs Avnet en Copaco.

Eelco Wanders (foto), Director Channel & MidMarket Territory bij EMC Nederland, vertelt: “EMC Unity is de opvolger van de succesvolle VNX-array-reeks die al vier jaar bestaat. EMC Unity is een dataopslagoplossing voor diverse workloads in het moderne datacenter. EMC Unity is beschikbaar in all-flash-, hybride, converged- en software-defined configuraties. De nieuwe opslagoplossing is ontworpen om klanten een betaalbare en eenvoudige transitie te laten maken van harde schijven naar flash. Unity biedt drie keer zo veel performance tegen de helft van de kosten en neemt aanzienlijk minder ruimte in in een rack. EMC Unity werkt prima met andere merken. Zo kan Unity worden gecombineerd met Cisco UCS voor flexibele file, block en object storage. Unity werkt verder naadloos met servers van Dell en HPE.”

Budget voor Innovatie

Volgens Wanders gaat de digitale transformatie op dit moment ‘ongelofelijk hard’. EMC speelt daarop in met moderne datacentertechnologie zoals Unity om klanten in de digitale transformatie te helpen. “De digitale transformatie wordt mede veroorzaakt door het toenemend gebruik van diverse apps, Big Data, social, mobile; noem het maar op. Organisaties willen daarop graag inspelen door meer te investeren in innovatie. Maar ze kampen vaak met een IT-budget dat niet groeit of zelfs kleiner wordt. We denken dat een organisatie gemiddeld 30 procent van het IT-budget besteedt aan innovatie, maar dat moet naar 50 tot 60 procent om echte successen te boeken. Dat kan je bewerkstelligen met IT-transformatie waarbij het datacenter wordt geoptimaliseerd met EMC Unity flash storage of de EMC VCE VxRail hyperconverged appliances. Door het datacenter efficiënt in te richten kan een digitale transformatie goed verlopen.”

Referentie-cases

Er is in Nederland al een aantal referentie- en business cases over de succesvollle inzet van EMC Unity, aldus Wanders. “EMC-partner Unified gebruikt EMC Unity als systeem en platform voor applicaties die worden gebruikt door woningbouwverenigingen. EMC partner iRent verhuurt de EMC Unity flash arrays. We zien duidelijk meer klantvraag naar EMC all-flash vanwege prestatie, prijspunt, schaalbaarheid en flash-technologie.”

Go-To-Market via Channel Partners

Met EMC Unity bieden partners hun klanten een unieke oplossing, besluit Wanders. “Unity is ontwikkeld op basis van moderne flash met block storage. De prijspunten zijn scherp, waardoor je als IT-dienstverlener goed kan concurreren. Dat kan met een Unity instapmodel voor kleine omgevingen en schaalbare systemen voor grote omgevingen. We verkopen zoveel mogelijk EMC Unity-oplossingen via channel-partners. Dat is de beste manier om te groeien in de mid-market- en enterprise-omgeving. Voor ons is channel de nummer één go-to-market.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter