EMC VxRail biedt hyperconverged datacenter voor digitale transformatie

EMC VxRail biedt hyperconverged datacenter voor digitale transformatie

06-09-2016 | door: Witold Kepinski

EMC VxRail biedt hyperconverged datacenter voor digitale transformatie

Organisaties willen meer kapitaal vrijmaken voor IT-innovaties en minder voor onderhoud van legacy-omgevingen. Tegelijkertijd willen ze de hoogste performance van hun bedrijfsapplicaties en vdi-omgevingen. EMC, aanbieder van converged IT-infrastructuren, biedt daarvoor de VCE VxRail hyperconverged oplossing. VCE VxRail werd recentelijk aangeduid als ‘Strong Performer" in het Forrester Wave Report. EMC heeft volgens Forrester met VxRail een krachtig hyperconverged aanbod opgebouwd met eigen IP, open source en VMware technologie. “VxRail elimineert complexiteit en reduceert kosten in datacenters”, aldus Eelco Wanders, Director Channel & MidMarket Territory van EMC Nederland.

De EMC VCE VxRail hyperconverged infrastructure appliances (hcia) zijn geïntegreerde systemen die in samenwerking met VMware zijn samengesteld voor VMware-omgevingen. VxRail is een combinatie van x86 servers, EMC-software voor datadiensten & systeembeheer en VMware-software, waaronder vSphere, vCenter Server en Virtual SAN. Deze zijn allemaal samengevoegd in één product en met één ondersteuningspunt. VxRail biedt naar keuze hybride of volledige flash-opslag in datacenters.

“EMC VCE VxRail is een typische productoplossing voor channel-partners, aldus Eelco Wanders. “VCE heeft een ongelofelijk sterke merknaam. VCE heeft de markt van hyperconverged bedacht, gemaakt en grootgemaakt met zijn Vblock racks. Nu biedt EMC VCE VxRail hyperconverged voor het moderne datacenter of server rack-ruimtes waarmee je optimaler, goedkoper en sneller de basis van je IT kan neerzetten.”

Proof of Concepts 

Sinds de aankondiging van VxRail begin 2016 is er vraag bij organisaties die door partners worden ingevuld, aldus Wanders. “Er staat een VxRail bij onze partner iRent die daarmee Proof of Concepts (PoCs) opzet in Nederland en in het buitenland. Klanten krijgen daardoor snel de beschikking over een VxRail. EMC VxRail heeft een demo-aanbieding op basis van koop of huur voor partners. Daar wordt enthousiast op gereageerd. We zien adoptie in de healthcare-markt die VxRail gebruikt als platform voor zorgapplicaties. Veel partners zeggen daarom dat VxRail op een goed moment is gelanceerd, omdat klanten vaker kiezen voor een hyperconverged-oplossing. EMC en zijn partners trekken samen naar klanten op.”

VxRail is geschikt voor diverse workloads zoals vdi en zakelijke applicaties van bijvoorbeeld Oracle, SAP en Microsoft. Wanders: “Uiteindelijk willen wij  klanten helpen om meer geld over te houden voor innovatie”. Dat doe je door datacenters te moderniseren met het VxRail hyperconverged-platform dat geschikt is voor software defined storage, flash en cloud-omgevingen zoals Azure en AWS. Met VxRail beschikken klanten over een volledige cloud, hybride en on-premises omgeving.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter