Witold Kepinski - 07 september 2016

Axis alles-in-één videobewakingsoplossing voor het MKB

Axis alles-in-één videobewakingsoplossing voor het MKB image

Axis Communications introduceert de draadloze AXIS Companion-oplossing, die bestaat uit een dome of cube IP-camera en een SD-kaart waarop video-opnames kunnen worden opgeslagen. De videomanagementsoftware maakt het mogelijk de opgenomen beelden vanaf een PC of mobiel apparaat te bekijken. Dankzij de draadloze verbinding zijn de camera’s zeer eenvoudig te installeren. De videobewakingsoplossing is gemakkelijk te plaatsen en te beheren en is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen voor een hoge mate van betrouwbaarheid. De AXIS Companion Line producten hebben drie jaar garantie.

Axis Communications, speler in netwerkvideo, introduceert een draadloze alles-in-één-oplossing voor kleine bedrijven, zoals kledingwinkels of kantoren, die indoor-bezittingen willen beveiligen. Het systeem kan beelden tot wel een week opslaan wat terugkerende kosten voor opslag elimineert. De beelden kunnen bekeken worden via de gratis AXIS Companion-videomanagementsoftware. Tevens is handmatige routerconfiguratie overbodig en wordt een veilige, gecodeerde verbinding tot stand gebracht met AXIS Secure Remote Access.

“Met onze alles-in-één videobewakingsoplossing voor het MKB reageren we op de vraag uit de markt naar een systeem dat eenvoudig te installeren en te beheren is. Uiteraard moet zo’n systeem van hoge kwaliteit en betrouwbaar zijn. Ondernemers hebben simpelweg de tijd niet voor een ingewikkelde user interface,” zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe bij Axis Communications. “Wij begrijpen dat kleinere bedrijfspanden niet volledig bekabeld zijn met netwerkkabels en ondersteunen het MKB daarom met een draadloze beveiligingsoplossing. Het merendeel van de installatiekosten zit meestal in de aanleg van netwerkkabels. Die kosten blijven die op deze manier achterwege. Na installatie is het systeem via PC, tablet of smartphone zowel lokaal als mobiel toegankelijk.”

AXIS Companion bestaat uit draadloze camera’s, de nieuwe AXIS Companion Card 64 GB en de AXIS Companion managementsoftware, die allemaal zijn aangepast aan de wensen van het MKB op het gebied van monitoring, systeem set-up en het in bedrijf stellen van een bewakingssysteem. De AXIS Companion Card 64 GB is speciaal ontwikkeld voor beveiligingscamera’s met verbeterde duurzaamheid en vermogen. De SD-card is tevens uitgerust met health monitoring waardoor het zijn ‘gezondheidsstatus’ kan detecteren en rapporteren zodat onderhoud, zoals het vervangen van de kaart, preventief kan worden ingepland.

AXIS Companion Dome WV en AXIS Companion Cube LW beschikken over Axis’ Zipstream-technologie zodat kwalitatief goede beelden lokaal kunnen worden opgeslagen op de SD-card in de camera. Beelden worden in full HDTV 1080p of 2 megapixel-resolutie opgenomen voor duidelijke identificatie van personen en objecten. Dankzij Wide Dynamic Range (WDR-) technologie is de camera in staat zich aan te passen aan sterke veranderingen van licht.

De AXIS Companion Dome WV is een dome-netwerkcamera voor discrete montage aan plafonds of muren. Ook heeft de camera een HDMI-output zodat deze aan een monitor kan worden gekoppeld voor live-viewing. Dit kan praktisch zijn in de detailhandel om winkeldiefstal te ontmoedigen.

De AXIS Companion Cube LW is een praktische cube-netwerkcamera die flexibel te plaatsen en te richten is. Met 110 graden horizontaal zichtveld biedt het volledige dekking van kleine ruimtes. De camera kan in hoeken en aan wanden gemonteerd worden en zelfs op een tafelstandaard bevestigd worden. Een bewegingssensor en infrarood LED-verlichting maakt ook videobewaking in het donker mogelijk. Met de geïntegreerde microfoon en speaker behoren audio-opnamen en het versturen van spraakberichten tot de mogelijkheden.

Prijzen en beschikbaarheid

Zowel de AXIS Companion Dome WV en AXIS Companion Cube LW zijn in het derde kwartaal van 2016 beschikbaar via de Axis-distributiekanalen. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 249 dollar en 279 dollar. Bij beide modellen is AXIS Companion Card 64 GB inbegrepen in de prijs. De SD Card 64 GB wordt apart verkocht met een adviesprijs van 59 dollar.

Afbeeldingen zijn te vinden via deze link.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!