Jordy Kool wordt voorzitter RvC Eyefreight
07-09-2016 | door: Witold Kepinski

Jordy Kool wordt voorzitter RvC Eyefreight

Jordy Kool is met ingang van 7 september benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Eyefreight, aanbieder op het gebied van transportmangementsystemen. Kool is tevens CEO van Infotheek Groep, één van de grootste IT-leveranciers van Europa.

Kool: “De timing was goed. Eyefreight heeft een indrukwekkende klantenbase opgebouwd met bedrijven uit de Fortune 500, zoals ABB Heineken en Tata Steel. Het team heeft een uitstekend TMS-product ontwikkeld dat veel waarde toevoegt aan hun klanten. Eyefreight heeft nu een fase bereikt waarin het managen van de verdere groei en productontwikkeling de sleutels vormen tot succes.”

Bedrijfsgroei

Kool heeft ervaring in het versnellen van bedrijfsgroei. Onder zijn leiderschap groeide Infotheek Groep van 55 miljoen euro in 2009 tot 370 miljoen euro in 2016. Het bedrijf opende 12 kantoren in Europa in korte tijd. Kool: “Ik zie veel overeenkomsten tussen Infotheek en Eyefreight. Beide bedrijven zijn gebouwd op een ondernemende cultuur, hebben een uniek business model met loyale klanten, en zijn aantrekkelijk voor partners en investeerders.”

Eyefreight’s CEO Ken Fleming: “Eyefreight heeft een continu wereldwijde groei gekend sinds de oprichting in 2008, waaronder in China, Brazilië en de Verenigde Staten. Nu Jordy ons team komt versterken, kunnen we profiteren van zijn ervaring in het groeien van mid-sized bedrijven naar het volgende niveau”. Kool’s carriere bestaat uit het leiden van organisaties, implementeren van change programma’s, als ook het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en aantrekken van kapitaal. In 2015 ontving Kool de Ernst & Young ‘Accelerating Entrepreneur of the Year’ Award.

WK

Terug naar nieuws overzicht