HPE verkoopt software onderdelen aan Micro Focus

07-09-2016 | door: Witold Kepinski

HPE verkoopt software onderdelen aan Micro Focus

HPE verkoopt de meeste softwareonderdelen aan Micro Focus met een waarde van 8,8 miljard dollar. Het betreft een spin-off en fusie van de HPE softwareonderdelen met Micro Focus in een nieuw bedrijf. HPE krijgt 50,1 procent van de aandelen en 2,5 miljard dollar in contanten. Het Micro Focus Linux en open source onderdeel SUSE gaat nauwer samenwerken met HPE.

De nieuwe combinatie bestaat uit HPE Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance en IT Operations Management business met het portfolio van Micro Focus. Het nieuwe te vormen bedrijf wordt geleid door Kevin Loosemore, Executive Chairman van Micro Focus, en Mike Phillips die de functie Chief Financial Officer bekleedt.

HPE zegt door de spin-off meer te profileren als een aanbieder van hybrid IT gebouwd op een software-defined infrastructuur voor datacenters, multi-cloud omgevingen en (IoT) applicaties.

SUSE

SUSE wordt een HPE preferred Linux partner. Hierbij worden klanten en partners voorzien van HPE Helion OpenStack en Stackato oplossingen met de SUSE OpenStack expertise hybride cloudomgevingen.

HPE is nu goed voor een jaaromzet van 28 miljard dollar met een aanbod van software-defined servers, storage, networking en converged infrastructure. Het nieuwe HPE Software-Defined and Cloud business onderdeel bouwt verder op HPE OneView en het Helion Cloud platform. Hierbij worden oplossingen geleverd zoals software-defined Hybrid IT oplossingen zoals Synergy, HPE's composable infrastructure die zorgt voor een hoge performance van workloads.

Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Software