Witold Kepinski - 08 september 2016

Teradata Aster Analytics nu beschikbaar op Hadoop en AWS

Teradata Aster Analytics nu beschikbaar op Hadoop en AWS image

Teradata, een leverancier van analytics-oplossingen, kondigt nieuwe implementatie-opties aan voor de multi-genre analytics engine: Teradata Aster Analytics op Hadoop en Teradata Aster Analytics on Amazon Web Services (AWS).

Hoewel eerdere versies van Aster Analytics dedicated systemen vereisten, hebben bedrijven nu de flexibiliteit om waardevolle analytische inzichten te vergaren met hun data, waar die zich ook bevindt, voortbouwend op hun bestaande investeringen in Hadoop. Deze flexibiliteit ondersteunt Teradata’s strategie om een hybride cloud-architectuur te ondersteunen met de volgende generatie van agility, flexibiliteit en integratie tussen systemen. En daarmee de ondersteuning van een meer open benadering van advanced analytics. Enorme hoeveelheden data van het Internet of Things (IoT), waaronder die uit sensoren en digitale mobiele apparaten, hebben geleid tot een op maat gemaakte architectonische benaderingen waar Hadoop en cloud onderdeel van zijn. Teradata voegt hiermee aantrekkelijke waarde toe aan maatwerkoplossingen, zo beweert de leverancier.

Teradata Aster Analytics biedt tekst, pathpatterngraphmachine learning en statistieken, allemaal binnen dezelfde interface en syntax. Deze nieuwe optie biedt flexibiliteit met de volgende voordelen:

Aster Analytics op Hadoop

Verbreedt het gebruik en de waarde van een Hadoop data lake - Aster Analytics maakt Hadoop toegankelijk voor algemene business-analisten met SQL- en R-vaardigheden. Met Aster kunnen meer gebruikers deel uitmaken van de analytische community.

Draait native op Hadoop - In plaats van data uit Hadoop te verplaatsen naar een analytische server, kunnen gebruikers de kosten, vertragingen en veiligheidsrisico’s die gepaard gaan met dit dataverkeer wegnemen en het proces versnellen.

Maakt analytics op Hadoop snel operationeel - Gebruikers kunnen snel ontwikkel-sandboxen en productie-omgevingen aanmaken op dezelfde Hadoop-cluster met dezelfde data. Bovendien helpt Aster AppCenter analisten om web-gebaseerde interfaces te bouwen voor zakelijke gebruikers.

 

Aster Analytics op AWS

Versnelt time to value - Bedrijven kunnen snel een analytische sandbox aanmaken in de cloud en gebruik maken van Aster’s vooraf gedefinieerde SQL-gebaseerde analyses om de ontwikkeling te versnellen. Als dit model waarde aantoont, dan kan dezelfde analytics eenvoudig naar de ‘productieomgeving’ in de cloud verplaatst worden.

Verhoogt analytische agility - Biedt de analist de mogelijkheid om met een krachtige set van multi-genre analytics op grote schaal te kunnen experimenteren, en dit te herhalen met enorme hoeveelheden data, voor zo lang als dat nodig is.

Zorgt voor financiële prikkels - Stelt bedrijven in staat om te experimenteren met standaard ingebouwde geavanceerde analytische functies en hun data-assets, zonder de kosten van nieuwe hardware, installatie of implementatie.

 

Teradata Aster Analytics op Amazon Web Services zal mid-september 2016 beschikbaar zijn.

Teradata Aster Analytics op Hadoop 7.0 zal in oktober 2016 algemeen beschikbaar zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!