Redactie - 09 september 2016

ICTWaarborg lanceert nieuwe diensten op ICT2017

ICTWaarborg heeft haar aanbod uitgebreid met nieuwe diensten die voornamelijk B2B-georiënteerde bedrijven ondersteuning moet bieden. Dit deed de brancheorganisatie tijdens haar congres ICT2017 op donderdag 8 september. Het congres richtte zich op de ontwikkelingen die ICT-bedrijven in 2017 kunnen verwachten op het gebied van ICT-trends, succesvol ondernemen en juridische zaken.

Het congres ICT2017 werd geopend met de Keynote van Coen Bresser, business consultant networked information bij TNO. Hij besprak de trends van de komende jaren en hij legde uit dat daar op dit moment al interessante kansen zitten voor ICT-bedrijven. Denk aan technologieën als network slicing en mobile edge computing, waar ICT’ers nu al mee aan de slag kunnen gaan. 5G is volgens hem de grootste trend die eraan komt. De Keynote van Bresser werd aangevuld door die van Pieter van Wijk, trainer bij Dutch IT Academy en business development manager bij i4sales. Van Wijk benadrukte dat relevant blijven een keuze is. Hij stelde daarbij dat “relevant blijven betekent: sneller adopteren en eerder innoveren”. Wanneer ICT-bedrijven daar op inzetten, worden zij gezien als een Trusted Advisor en dat is waar elk bedrijf naartoe werkt, aldus Van Wijk.

De laatste sessie voor de netwerklunch werd verzorgd door Antoon van Luxemburg over de Digitale transformatie en de rol van ’CIO’s. Bezoekers leerden hierdoor wat de behoeften van hun klanten zijn en hoe zij hen verder kunnen helpen in de stap naar digitale transformatie.

Netwerken

Bezoekers van ICT2017 hadden na deze sessie de mogelijkheid om onder het genot van een goedverzorgde lunch, te netwerken met elkaar en verschillende leveranciers en dienstverleners die zich als sponsor aan het congres hadden verbonden.

Europese privacyverordening is haalbaar

Het programma werd na de lunch vervolgd met het seminar van Kors Monster, juridisch adviseur bij ICTRecht. Hij besprak de belangrijkste punten uit de nieuwe Europese privacyverordening die in mei 2018 definitief in werking wordt gesteld. Ook noemde hij de overeenkomsten en verschillen met de huidige Meldplicht Datalekken. Na de presentatie was het duidelijk dat er nog veel voorbereidingen moeten worden getroffen, voordat bedrijven hier goed op zouden zijn voorbereid. Monster noemde echter dat veel eisen niet nieuw zijn en dat er toch nog veel mogelijk is.

“Stop met verkopen”

Peter Vos, marketing management consultant bij Conceptsales, kwam met de opvallende uitspraak dat ICT-bedrijven moeten stoppen met verkopen. Hij doelde met deze uitspraak op het feit dat het aankoopgedrag, de motieven en de kennis van klanten de laatste jaren erg is veranderd. De manier waarop je communiceert met de klant en hoe zij hun bedrijfsvoering doen, moet daarom ook veranderen. Hij bood de bezoekers daar verschillende modellen voor aan die zij zelf konden invullen. Hierdoor krijgen zij duidelijker inzicht in wat hun klant wil en hoe zij hier het beste mee om kunnen gaan.

Tesla als ICT-bedrijf

De afsluitende Keynote van de dag werd verzorgd door Kim Liebregts, country director bij Tesla. Zij deelde het inspirerende verhaal van het “ICT-bedrijf dat toevallig auto’s maakt”. Haar boodschap aan de aanwezige ICT-bedrijven: durf te investeren en durf iets op te starten. Daarnaast is het volgens haar erg belangrijk de klant te kennen en om altijd in te zetten op het overtreffen van de klantverwachting. “Verras de klant met details.”

Innovatie vanuit ICTWaarborg

Als laatste spreker kwam Sander Vale, voorzitter van ICTWaarborg, aan het woord over de ontwikkelingen en innovatieve producten die ICTWaarborg de laatste jaren geïntroduceerd heeft en de komende jaren nog gaat introduceren. Innovatieve producten zoals ICTKeurmerk Zakelijk en de Continuïteitsregeling werden tijdens ICT2017 geïntroduceerd. Met ICTKeurmerk Zakelijk kunnen ook ICT-bedrijven die zaken doen met bedrijven, cybersecurity-keuringen uit gaan voeren. Vooralsnog was ICTKeurmerk enkel nog geschikt voor keuringen bij consumenten.

De tweede dienst die werd geïntroduceerd, de Continuïteitsregeling, is een overeenkomst tussen een ICT-bedrijf en zijn partners en/of toeleveranciers. Deze overeenkomst heeft betrekking op het voortzetten van de hostingdiensten, wanneer het ICT-bedrijf weg zou vallen. Op deze manier kan de continuïteit van de ICT van een MKB’er worden gewaarborgd.

Beide diensten starten in 2017.

Innovatie is voor iedereen mogelijk

Na deze innoverende dag, kwam tijdens het podiumdebat onder andere de stelling naar voren: ‘Innovatie is voor iedereen mogelijk’. Volgen Coen Bresser is het belangrijk hierbij aan te geven dat bestaande technologie toepassen in nieuwe technologie, ook innovatie is. Hier hoeft dus niet altijd volledig nieuwe technologie voor te worden ontwikkeld.

Na deze mooie samenvatting van de dag werd het congres afgesloten met een netwerkborrel en was iedereen van de informatie en kennis voorzien om ook van 2017 weer een succesvol jaar te kunnen maken.

 

ICTWaarborg dankt haar sponsoren voor het mede mogelijk maken van ICT2017 en wil de aanwezige bezoekers danken voor hun komst.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!