Kingston DC400 datacenter SSD combineert hoge IOPS met lage latency

12-09-2016 | door: Witold Kepinski

Kingston DC400 datacenter SSD combineert hoge IOPS met lage latency

Kingston Digital, een zusterbedrijf van Kingston Technology dat gericht is op Flash-geheugen, breidt zijn assortiment voor enterprise-oplossingen uit met een nieuwe SSD voor datacenters: de Data Center 400 (DC400 SSD). Deze entry-level drive is speciaal ontworpen voor servergebruik in datacenters en voor klanten die een 'rip and replace'-strategie hanteren.

De DC400 SSD is ideaal voor leesintensieve toepassingen zoals booting, webservers en operationele databases of analytics met een lagere datarate, zeker in datacenteromgevingen met een mixed workload waar betrouwbaarheid en levensduur belangrijk zijn. Deze SSD biedt superieure servicekwaliteit voor datacenterklanten, die constante IOPS en lage latency eisen. De uitgebreide on-board DRAM-acceleratiecache maakt hoge IOPS mogelijk en verbetert zo de performance van een breed scala aan lees- en schrijftaken.

Overprovisioning, standaard of door de gebruiker in te stellen, verhoogt de IOPS-performance en endurance, terwijl de enterprise-firmware de latency verbetert en continu zorgt voor snelle toegang tot data. Bovendien biedt de DC400 SSD betrouwbaarheid van enterpriseniveau met end-to-end-datapathbescherming en beveiliging bij stroomuitval (pFAIL).

Capaciteit

De DC400 SSD is beschikbaar in varianten met een capaciteit van 400GB, 480GB, 800GB of 960GB. De 400GB- en 800GB-modellen zijn geoptimaliseerd voor performance, met hogere IOPS voor betere prestaties van applicaties en gereduceerde opslaglatency aldus Ferdi van der Zwaag, Business Development Manager bij Kingston Technology in Nederland. " De DC400 SSD combineert hoge IOPS, lage latency en geavanceerde databescherming. Daarmee is het voor IT-managers de perfecte keuze voor serveropslag."

Kingston ondersteunt bedrijven en organisaties met sales support via het Ask an Expert-programma. Daarnaast is er de Kingston SSD Manager, een gratis te downloaden toolbox voor het monitoren van de drive en het schijfgebruik.

Tijdens VMworld 2016 presenteert Kingston zijn volledige line-up aan SSD-producten voor het bedrijfsleven, inclusief de nieuwe DC400 SSD. Ook wordt dan de nieuwe EP2500 PCIe U.2 SSD gedemonstreerd, een snelle 2.5 inch-SSD. Bezoekers van VMworld kunnen verder onder meer de EP1000 M.2 AIC PCIe NVMe SSD aanschouwen. Deze bestaat uit tot wel vier 1TB M.2 PCIe SSD's in NVMe-modus, gemount op één kaart.

VMWorld

Tijdens VMworld 2016 presenteert Kingston zijn volledige line-up aan SSD-producten voor het bedrijfsleven, inclusief de nieuwe DC400 SSD. Ook wordt dan de nieuwe EP2500 PCIe U.2 SSD gedemonstreerd. Dit is de snelste 2.5 inch-SSD ter wereld. Bezoekers van VMworld kunnen verder onder meer de EP1000 M.2 AIC PCIe NVMe SSD aanschouwen. Deze bestaat uit tot wel vier 1TB M.2 PCIe SSD's in NVMe-modus, gemount op één kaart. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware