HPE Aruba introduceert Developer-Ready Mobile First platform

12-09-2016 | door: Witold Kepinski

HPE Aruba introduceert Developer-Ready Mobile First platform

Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise (HPE), kondigt het Aruba Mobile First platform aan, een softwarelaag die gebruik maakt van application programming interfaces (API's) om ontwikkelaars en marktpartijen inzicht te geven in het netwerk ter verbetering van applicaties en services. Het platform zorgt voor snellere integratie en innovatie van mobiele en IoT toepassingen met de snelheid van het ecosysteem van de ontwikkelaar i.t.t. de snelheid van een individuele provider aldus HPE.

Om de mobile first van nu en de snel ontwikkelende IoT-omgving te ondersteunen, moeten netwerken volgens HPE meer dan alleen connectiviteit bieden. Eendimensionale netwerken die zijn ontworpen voor statische functies zijn verleden tijd. Moderne netwerken moeten in staat zijn om on-demand te worden aangepast aan eisen van nieuwe  toepassingen. Met de juiste inzichten over het gebruik van specifieke mobiele apps en de operationele technologieën die worden ontwikkeld op basis van IoT, kunnen netwerken helpen om de benodigde investeringen in de technologie van de toekomst duidelijk maken, aldus HPE. 

Het Aruba Mobile First platform ontsluit de mogelijkheden voor een ecosysteem van ontwikkelaars en technologieleveranciers voor vrije innovatie waarbij gebruik wordt gemaakt van de rijke omgevingsinformatie die de Aruba infrastructuur verzamelt van mobiele en IoT apparatuur en kunnen de netwerkfuncties in real-time worden aangepast. Aan de hand hiervan kunnen de klanten bestaande en nieuwe toepassingen creëren om de gebruikerservaring te verbeteren, het zakelijk gebruik te optimaliseren en nieuwe omzet te genereren aldus HPE.

Geavanceerde netwerkmogelijkheden

De basis voor het Aruba Mobile First platform is gebouwd op ArubaOS 8.0, een nieuw besturingssysteem dat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van contextinformatie van de infrastructuur via de northbound API. ArubaOS 8.0 is ontwikkeld als een virtuele machine (VM) op een serverlaag en zorgt voor vereenvoudiging van de wijzigingen binnen de infrastructuur en biedt de klant de mogelijkheid voor directe schaalbaarheid van het netwerk.

ArubaOS 8.0 verbetert tevens de programmeerbaarheid in de Aruba infrastructuur met de mogelijkheid om maatwerk app signatures in real-time te uploaden. Ontwikkelaars en ecosysteempartners kunnen op een eenvoudige manier beleidsbeheer en kwaliteitsmanagement inschakelen voor nieuwe, bedrijfskritische toepassingen - zonder downtime of upgrade van het netwerk.

Ecosysteem partner, SkyFii, bindt de kracht van het Aruba Mobile First platform zodat zakelijke gebruikers het gedrag van hun klanten kunnen analyseren en visualiseren. Door het gebruik van contextgegevens over gebruikers, apparatuur, toepassingen en locaties van de Aruba Analytics and Location Engine (ALE), biedt SkyFii de handel een beter begrip van het gedrag en kunnen ze de koper tot actie aansporen met gerichte advertenties en marketing.

Toegangsbeheer netwerk en applicaties voor mobiel en IoT

De laatste uitbreidingen van de Aruba ClearPass software als onderdeel van het Mobile First Platform geeft meer inzicht in alle verbonden apparatuur en verbetert de mogelijkheden voor integratie van apparatuur van derden.

De nieuwe ClearPass Extensions maken het voor professionele IT-beveiligers en ontwikkelaars eenvoudiger om cloud-hosted technologie-services met Aruba ClearPass te integreren. Zonder grote wijzigingen aan de basis van de ClearPass software, kunnen ecosysteempartners hun software eenvoudig in een opslag plaatsen die via een API toegankelijk kan worden gemaakt. Klanten kunnen hiermee snel en eenvoudig automatische workflows opzetten.

Voor de McAfee ePolicy Orchestrator (ePO), kunnen klanten met behulp van het Intel Security’s unified management platform de status van een apparaat controleren. McAfee ePO bevat ook gecentraliseerd beheer van eindpunt, netwerk en gegevensbeveiliging. Met end-to-end zichtbaarheid en krachtige automatiseringstools zorgt McAfee ePO voor een veel krachtiger bescherming en worden de kosten en de complexiteit van risico- en beveiligingsbeheer aanzienlijk gereduceerd.

Bij de automatisering van de toegang tot Enterprise Mobility Management (EMM) vanuit de cloud, zorgt de Microsoft Intune integratie via ClearPass Extensions voor een betere controle voor organisaties om medewerkers veilig toegang te bieden tot bedrijfstoepassingen, gegevens en bronnen op vrijwel elk apparaat.

Het openen van de deuren voor een breed scala aan gebruikstoepassingen geeft technologie partners zoals Kasada de mogelijkheid om eenvoudig te integreren in multi-factor authenticatie (MFA) workflows. Envoy en Sine zijn voorbeelden van partners die gasten toegang geven tot hun Wi-Fi-netwerk via ClearPass, via hun bezoekersregistratie diensten. Klanten kunnen profiteren van bestaande oplossingen en gebruikerservaring verbeteren.

Het nieuwe ClearPass OnConnect is ideaal voor klanten die nog niet klaar zijn voor de implementatie van 802.1X en RADIUS in hun netwerk van meerdere providers voor de IoT connectiviteit. Beleidsbeheer voor dergelijke omgevingen is nog steeds mogelijk wanneer alle apparatuur wordt geprofileerd en in het juiste netwerksegment wordt geplaatst, zonder omvangrijke IT investeringen zo beweert HPE.

Verbeterde gebruikerservaring en inzicht voor locatieservice in-huis.

Het Aruba Mobile First platform introduceert geavanceerde Bluetooth Low Energy (BLE) analysemogelijkheden voor Meridian Mobile App Platform die verder gaan dan eenvoudige registratie van verblijftijden op een bepaalde locatie. De nieuwe Meridian Goals maakt gebruik van inzichten die zijn verzameld door BLE om marketing en ontwikkelteams in-huis informatie te geven over succes of mislukking van de laatste contactcampagnes waardoor de noodzaak om door gevarieerde en gedetailleerde rapportage te zoeken naar de resultaten van een contactprogramma komt te vervallen.

In de laatste versie van Meridian kan de onderneming nu het delen van de locatie inschakelen voor bezoekers aan een evenement of medewerkers in de werkomgeving. Personen die dezelfde mobiele app op hun telefoon gebruiken, kunnen hun fysieke locatie met collega's en vrienden delen terwijl ze de volledige controle over hun privacy behouden. Deze nieuwe eigenschap verbetert de gebruikerservaring en geeft een impuls aan business intelligence met betrekking tot samenwerking op de werkplek en klantengedrag in een openbare omgeving.

Cloudnetwerk leveren aan verspreide ondernemingen

Dor het benaderen van de vraag naar uitgebreid aanpasbare oplossingen voor het cloudnetwerk, heeft Aruba aanzienlijke vooruitgang geboekt met de abonnementgebaseerde cloud-hosted netwerkoplossing, Aruba Central. Met de multi-tenant architectuur en het nieuwe managed services portal, biedt Aruba Central wederverkopers de mogelijkheid om snel customer-branded managed-services te creëren en services met toegevoegde waarde te leveren aan bestaande klanten om nieuwe mogelijkheden aan te boren. Bestaande klanten en partners kunnen Aruba Central nu eenvoudig aan hun portfolio toevoegen door het met behulp van API's te integreren met de bestaande systemen.

Daarnaast bevat Aruba Central nu functies op ondernemingsniveau zoals Aruba Clarity voor voorspelbare kwaliteit van de Wi-Fi verbindingen en Wi-Fi analytics om de aanwezigheid van gebruikers op verschillende fysieke locaties te registreren. Met behulp van de nieuwe Aruba Central mobile app kunnen de IT-medewerkers zonder moeite componenten implementeren voor de Wi-Fi, bekabelde en de WAN-routing infrastructuur.

Partner Ready for Networking programma

Door gebruik te maken van de voordelen van het Aruba Mobile First Platform en onze partners te positioneren in de snel veranderende mobility networking market, introduceert Aruba het Partner Ready for Networking programma. Dit nieuwe channel programma combineert de beste elementen van de Aruba PartnerEdge en HPE Partner Ready programma's in een nieuw programma dat partners de mogelijkheid biedt om alle kansen van de zakelijke mobiele netwerkmarkt te benutten.

Het nieuwe Partner Ready for Networking programma levert een voorspelbare winstgevendheid via de bescherming van overeenkomsten en een eenvoudige structuur waarmee de winstgevendheid van een deal vooraf en achteraf kan worden vastgesteld. Kanaalpartners profiteren van de uitgebreide omzetkansen doordat ze beloond worden voor de specialisatie in cross-selling en aanbieden van zowel draadloze als switching oplossingen. Partners krijgen daarnaast de mogelijkheid om de marges te vergoten voor expertise in erkende mobiele concurrentie. Het programma biedt bovendien uitgebreide voordelen in het back-end voor gespecialiseerde netwerkexpertise. De mogelijkheid om uitgebreide diensten te verkopen, zoals Aruba Central, zal de marges voor de partner verder vergroten zodat hij een status als betrouwbare adviseur binnen zijn klantenkring kan opbouwen.

De mogelijkheid voor partners om snel te reageren op de wensen van hun klanten was een van de drijvende krachten achter het nieuwe programma. Het Partner Ready for Networking programma bestaat uit een maatwerk partnerportal, een gestroomlijnde dealregistratie van één pagina met een vereenvoudigde goedkeuringsprocedure, eenvoudig te begrijpen programma-eisen met een enkele aanspreekpersoon en geplande MDF en lead-generation tools en services.

Met het nieuwe Partner Ready for Networking programma, zullen onze partners een aanzienlijke verbetering van hun concurrentiepositie ervaren en tegelijkertijd de omzetmogelijkheden maximaliseren met een beter voorspelbare opbrengst.

Beschikbaarheid

Het Aruba Mobile First Platform en de bijbehorende uitbreidingen voor ArubaOS, Aruba Central, Aruba ClearPass en Aruba Meridian zijn in het vierde kwartaal van 2016 beschikbaar.

Aanvullende informatie

Aruba Mobile First Platform Product Page: http://www.arubanetworks.com/products/mobile-first-platform/

Aruba Demo 360 Video: https://youtu.be/JwkcbUbwTi4  

Terug naar nieuws overzicht
Mobility