HPE Aruba onthult Flexible Network Procurement modellen

13-09-2016 | door: Witold Kepinski

HPE Aruba onthult Flexible Network Procurement modellen

Aruba, een Hewlett Packard Enterprise onderneming (HPE), kondigt nieuwe netwerkinkoop- en verbruiksmodellen aan waarmee ondernemingen meer flexibiliteit en keuze krijgen bij de inkoop en ondersteuning van hun netwerkinfrastructuur.

De snelle introductie van mobiele technologieën en het Internet of Things (IoT) heeft de eisen voor IT netwerkinfrastructuren versneld, aldus hPE. Met verversingscycli gemeten in maanden in plaats van jaren, moeten netwerken nieuwe gebruikers en zakelijke klanten accommoderen met het oog op de eisen van digitale services die IT-organisaties dwingen om efficiënt mee te gaan bij de levering van beveiliging op ondernemingsniveau en het hoogste niveau van betrouwbaarheid. Om de onvoorspelbaarheid in IT-operaties en de kosten te verminderen, zoekt Aruba een software gebaseerde benadering met het Mobile First platform, waarmee IT-organisaties snel kunnen reageren zodra de nieuwe eisen ontstaan, de kosten hierbij minimaliseren en het concurrentievoordeel in stand houden. Klanten profiteren van maatwerkoplossingen voor het verkrijgen en beheren van hun netwerken met behulp van Aruba's portfolio voor Wi-Fi, BLE, bekabelde en wide area network (WAN) connectiviteit, adviesdiensten, ondersteuning en technologische services van de belangrijkste partners.

Nieuwe inkoop- en verbruiksmodellen voor netwerkinfrastructuur

De Network-as-a-Service (NaaS) markt, bestaande uit Software Defined Networking (SDN) en cloud-managed WLAN, lijkt een aanzienlijke groei door te maken. IDC schat dat de wereldwijde zakelijke SDN markt gaat groeien tot 8.7 miljard Dollar en de wereldwijde cloud-managed WLAN-markt heeft naar verwachting in 2018 een omvang van 2.5 miljard Dollar . Met de grote trens zoals versterkte automatisering, data-analyse, IoT en een hernieuwde nadruk op veiligheid die van invloed is op de IT-infrastructuur, proberen veel organisaties de belasting van de IT-medewerkers te verminderen en worden de budgetten voor grote investeringen verschoven naar operationele kosten.

In samenwerking met HPE Financial Services, HPE Technology Services en toonaangevende partners waaronder Accenture en Deloitte, kunnen organisaties dynamisch reageren op de veranderende behoeften door gebruik te maken van het OpEx-based NaaS model. Dit model biedt organisaties de mogelijkheid om onmiddellijk gebruik te maken van de modernste netwerkinfrastructuur, ontworpen voor nieuwe zakelijke toepassingen en verbeterde klantervaring via real-time inzichten om direct actie te nemen.

Cloud gebaseerde managed services

Wireless LAN, bekabelde switching en WAN-routing infrastructuur kunnen nu voor de klant worden beheerd door de leveranciers en service-providers met behulp van Aruba Central, een abonnement gebaseerde oplossing voor netwerkservices die wordt gehost in de openbare cloud. Hierdoor wordt cloudnetworking uitgebreid naar en groot aantal verschillende klantscenario's. Met Aruba Central kunnen Aruba profiteren van Central’s ondersteuning voor multi-tenancy en het ingebouwde managed service portal en managed services aan de klanten aanbieden. Met een turnkey oplossing en zonder verdere technologiekosten of complexiteit voor het platform, levert Aruba Central een terugkerende omzetstroom met hogere margemogelijkheden voor Aruba leveranciers.

Aruba kanaalpartners, Aruba klanten met uiteenlopende niveaus van IT-infrastructuurbeheer over een groot aantal gedistribueerde locaties kunnen van het platform profiteren – met verschillende groepen binnen IT die elk verschillende toegangsrechten op het platform hebben, per locatie vastgesteld zo besluit HPE.

Terug naar nieuws overzicht