HP neemt printing divisie Samsung over
12-09-2016 | door: Witold Kepinski

HP neemt printing divisie Samsung over

HP neemt de printing divisie Samsung voor 1,05 miljard dollar over. Door de overname kan HP in bepaalde landen nog beter concurreren, onder andere met A3 printers Samsung printers worden ook verkocht in de Nederlandse markt. Hierbij verloopt de verkoop onder andere via partners.

Met de overname krijgt HP belangrijke laserprinttechnologie in handen. Het gaat om de grootste overname voor het bedrijf sinds HP Inc vorig jaar afsplitste van technologiebedrijf HP Enterprises.

De markt voor printers en computers krimpt, onder meer doordat mensen voor steeds meer taken hun smartphone gebruiken en steeds minder uitprinten. Met de technologie van Samsung kan het bedrijf zich meer gaan richten op professionele kopieerapparaten voor bedrijven. Die markt is nu vooral in handen van Xerox.

HP heeft een marktaandeel van 39 procent in de hardcopy peripherals printing markt aldus IDC. Samsung heeft 4,4 procent marktaandeel. HP is van plan zich meer te laten gelden met A3 MFP's.

In de printing markt in West-Europa wordt pittig geconcurreerd. De West-Europese printer en multifunction (MFP) markt daalde in het tweede kwartaal met 5,8 procent in eenheden verkoop. Er werden zowel minder inkjet als laser printers verkocht aldus onderzoeksbureau IDC.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware