Witold Kepinski - 12 september 2016

Exclusive Networks omzet stijgt eerste halfjaar 2016 naar 575 miljoen euro

Exclusive Group, de Value-Added Services & Technologies (VAST)-groep, maakte zijn nieuwste financiële resultaten bekend. Over de eerste maanden van 2016 laten deze een jaarlijkse groei zien van 60% bij een totale omzet van 575 miljoen euro.

De prestaties weerspiegelen volgens het bedrijf de succesvolle uitvoering van de VAST-strategie van de Group, het hoge rendement op de core vendor-activiteiten in alle internationale regio's en de snelle en effectieve integratie van de Azië-sector van Exclusive Group na overname van de regionale value-added distributeur (VAD) Transition Systems eerder dit jaar. De halfjaarcijfers zijn gelijk aan de totale omzet over het jaar 2014. Exclusive Group blijft hiermee op koers richting de gebruikelijke verdubbeling van de omzet elke twee jaar.

“Het voornemen om onze bedrijfsactiviteiten te verbreden door middel van onze uitgebreide VAST-strategie werpt vruchten af, waarbij elk van onze bedrijven voor ondersteunende diensten bijdraagt aan de sterke groei,” aldus Olivier Breittmayer (foto), CEO van Exclusive Group. “Deze resultaten tonen ook aan dat de Group globaal perfect in balans is en dus schommelingen in geografische regio's en regionale economieën zonder veel problemen kan opvangen.” Het is vooral positief om te zien dat de snelgroeiende BigTec-divisie in de markt voor software-defined web-scale infrastructuur nu een groei van meer dan 100% realiseert. In combinatie met onze sterke, op cybersecurity gerichte Exclusive Networks-divisie en een vernieuwde focus op het ontwikkelen en uitbreiden van premium-based diensten heeft dit een positieve invloed op het gehele geïntegreerde bedrijf.”

Andere hoogtepunten:

Buiten Azië was de jaarlijkse organische groei hoger dan 25% (464 miljoen euro omzet in het eerste kwartaal van 2016). De integratie van Azië is nu voltooid en genereert significante groei.

Alle core vendors lieten een substantiële groei zien. Ze presteerden allemaal beter dan de betreffende marktsector. Professionele diensten en ondersteuning realiseerden ook een toegenomen groei.

De VAD voor datacentertransformatie, BigTec, blijft zich geografisch uitbreiden, als laatste naar het Stille-Oceaangebied. In zijn geheel blijft BigTec een omzetgroei van meer dan 100% behalen.

De integratie en uitbreiding van dienstenleveranciers Exclusive Capital en ITEC Exclusive Global Services heeft een positieve uitwerking op de omzetten door middel van verbeterde verkoopmogelijkheden.

Sterke omzetten werden behaald in Zuid-Europa (Spanje, Portugal en Italië). De jaarlijkse groei van bijna 40% zorgt dat het niveau tijdens macro-economische omstandigheden van vóór de bezuinigingen wordt behaald. Ook Frankrijk en Afrika presteerden goed. De verbeterde marktomstandigheden hielpen de regio’s weer een groei van meer dan 30% te realiseren.

In de regio Scandinavië werd een jaarlijkse groei van 90% bereikt, met Zweden en Finland als beste landen. De belangrijkste factoren waren onder andere een reeks zeer grote deals en de foutloze uitvoering van innovatieve go-to-market strategieën rond core vendors.

“We zijn sterker dan ooit gemotiveerd om ons value-added model verder uit te breiden. Hierbij moeten we de druk weerstaan om onze specialismen te verdunnen of ons onderscheidend vermogen te verliezen en juist in onze toekomst investeren met meer innovatieve diensten voor onze vendor- en resellerpartners over de hele wereld,” aldus Barrie Desmond, COO van Exclusive Group. “Deze resultaten zijn een rechtstreeks gevolg van onze unieke aanpak en instelling - L'Esprit Exclusive - die we moeten blijven beschermen, hoe groot we ook worden. De kern hiervan is een streven naar waarde - echte waarde - en het op een mondiale schaal inzetten van lokale kennis en besluitvorming. Deze sterke zes maanden hebben ons een voorsprong gegeven op onze planning en budget, maar er is nog meer noeste arbeid nodig om onze jaardoelen te bereiken en onze voorspellingen waar te maken van elke twee jaar een omzetverdubbeling tot het jaar 2020.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!