Witold Kepinski - 13 september 2016

Equinix Media Cloud Ecosystem for Entertainment (EMCEE) optimaliseert videostreamingdiensten

Equinix introduceert zijn Equinix Media Cloud Ecosystem for Entertainment (EMCEE). Meer dan vijfhonderd mediabedrijven gebruiken EMCEE om te verbinden met de grootste netwerkknooppunten. Hiermee laten videostreamingdiensten netwerkvertraging afnemen en zorgen contentaanbieders ervoor dat kosten voor bandbreedte dalen, zo beweert Equinix op de IBC 2016 beurs in Amsterdam RAI.

EMCEE wordt mogelijk gemaakt door de faciliteiten van Equinix: een hoge netwerkdichtheid, toegang tot meerdere clouds (met de Equinix Cloud Exchange™) en toegang tot miljarden consumenten via Equinix-datacenters. In tests, uitgevoerd door Equinix, is gebleken dat videostreamingdiensten via Equinix-datacenters 57 procent lagere netwerkvertraging hebben. De testresultaten tonen ook aan dat Equinix-klanten gemiddeld meer dan 25 procent besparen op kosten voor bandbreedte, door internetverkeer samen te voegen om prestaties en schaalbaarheid te verbeteren.

Infrastructuur dichterbij gebruiker brengen

Digitale disruptie heeft een grote invloed op de media- en entertainmentindustrie. Het verandert de manier waarop bedrijven content maken, versturen, bewaren en verspreiden. Om succesvol te zijn in het digitale tijdperk transformeren zij hun waardeketens. In plaats van inflexibele silo’s worden deze in toenemende mate geïntegreerd en dynamisch.

Interconnectie (verbinding maken met diverse partijen, zoals clouddiensten en telecomproviders) is steeds vaker het uitgangspunt in hun IT-beslissingen. Media- en entertainmentbedrijven maken in toenemende mate gebruik van datacenters voor co-locatie om hun digitale infrastructuur dichterbij de eindgebruikers te brengen. Tegelijkertijd optimaliseren zij hun IT voor cloudgebaseerde diensten. Zo hebben consumenten van online mediacontent een betere gebruikservaring.

Belangrijke feiten:

De moderne consument verwacht betrouwbare, on-demand toegang tot digitale content met hoge eisen aan bandbreedte. Om aan deze verwachting tegemoet te komen, hebben digitale media en entertainmentbedrijven behoefte aan een geconnecteerd, neutraal ecosysteem van makers en distributeurs van content, bereikbaar via veilige en directe verbindingen.

Waardecreatie moet plaatsvinden bij de eindgebruiker, die een hoge kwaliteit verwacht op elk apparaat, altijd en overal. Om deze kans te benutten stroomlijnen bedrijven hun productie, verminderen zij tijd en kosten en vergroten zij hun distributiecapaciteit om miljarden smart TV’s en andere apparaten overal ter wereld te bereiken.

EMCEE betekent een efficiënte verbetering van de netwerk- en applicatieprestaties, veiligheid en de ervaring voor de eindgebruiker. Het maakt gebruik van verbindingen tussen clouds, netwerken, zakelijke ecosystemen en plaatst data direct en dicht bij de grootste dataknooppunten ter wereld.

Equinix’ wereldwijde platform voor interconnectie voorziet media- en entertainmentbedrijven van toonaangevende oplossingen, waaronder de Equinix Cloud Exchange die directe toegang biedt tot de grootste cloud serviceproviders zoals AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure en Office 365 en IBM Softlayer in 21 markten wereldwijd, Equinix Performance Hub en Equinix Data Hub die de ontwikkeling van snellere enmeer efficiënte media mogelijk maakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!