AXIS Q1659 netwerkcamera heeft Canon fotografische beeldtechnologie

14-09-2016 | door: Redactie

AXIS Q1659 netwerkcamera heeft Canon fotografische beeldtechnologie

Axis Communications, speler in netwerkvideo, introduceert de AXIS Q1659 netwerkcamera, die de professionele fotografische beeldtechnologie van Canon combineert met het beveiligingsaanbod van Axis. De camera biedt zeer hoge beeldkwaliteit voor een fixed camera doordat hij optimaal gebruikmaakt van de beeldsensor en EF-lenstechnologie om beelden met ongeëvenaarde kleuren, contrasten en details te produceren, zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden.

“Deze camera biedt het beste van twee werelden: professionele fotografietechnologie en de beeldkwaliteit van wereldklasse waar Canon bekend om staat, gecombineerd met de beste beveiligingssystemen op de markt van Axis. Deze combinatie zorgt voor een compleet, flexibel en eenvoudig te beheren systeem. Naast de uitzonderlijke beeldkwaliteit en de uitgesproken details, is de AXIS Q1659 dankzij zijn uitgebreide VMS-ondersteuning snel in te passen in bestaande beveiligingsomgevingen”, aldus Olof Leidecker, Global Product Manager bij Axis.

De AXIS Q1659 biedt een resolutie van 20 MP aan 8 frames per seconde (fps) en bereikt daarmee een zeer hoog detailniveau voor de bewaking van open ruimtes over lange afstanden. De camera maakt gebruik van digitale beeldtechnologie met één reflexlens (DSLR) en biedt keuze uit zeven verschillende EF/EF-S lenzen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Deze kan de lenzen gemakkelijk verwisselen dankzij de EF-lenshouder.

De AXIS Q1659 is compatibel met de meest gebruikte videomanagementsoftware via het Axis Application Development Partner (ADP) Program en met AXIS Camera Station. De gebruiker kan videoanalysetoepassingen van derden op de camera installeren via het AXIS Camera Application Platform. Dankzij ondersteuning voor ONVIF, is deze netwerkcamera bovendien gemakkelijk te integreren in bestaande videobewakingssystemen.

De camera is tevens uitgerust met de nieuwste versie van de Axis Zipstream-technologie. Hierdoor wordt bespaard op opslagruimte en bandbreedte bij videobewakingstoepassingen, zonder in te boeten op belangrijke beelddetails. Bovendien beschikt de camera over een SFP-fiberaansluiting waarmee gebruikers de camera van afstand op het netwerk kunnen aansluiten.

Terug naar nieuws overzicht
Security