HP biedt Device as a service
14-09-2016 | door: Hans Steeman

HP biedt Device as a service

Bill Avey (foto) verantwoordelijk voor de Personal Systems Services organisatie introduceerde tijdens de HP Global Partner Conference (GPC) in Boston een nieuwe productcategorie: device as a service.

Het optimaliseren van de IT-systemen die medewerkers gebruiken is een complexe aangelegenheid. Elke functie heeft zijn eigen eisen, qua laptop, desktop en/of workstation. Daardoor is een interne IT-afdeling moeilijk in staat om dit te managen. Het zelf inkopen van systemen is CAPEX en het afnemen van device as a service verandert dat in OPEX. Voor sommige bedrijfseconomen een manier om kasstromen te optimaliseren en de kosten beter voorspelbaar te maken.

Bij de “device as a service” oplossing levert de reseller van HP een complete oplossing met hardware, software en service. Hieruit volgt een vaste prijs per gebruiker per maand. Bill: de reseller gaat met de klant in gesprek en zorgt voor een offerte die bestaat uit HP-hardware en een aantal diensten die hij zelf wil leveren. Het totale pakket, dat minimaal 1 miljoen dollar groot is en waar voor 15% HP producten in moet zitten, wordt door HP gefinancierd en bij de eindgebruiker in rekening gebracht. De reseller hoeft zich dus geen zorgen te maken over extra financiële diensten die hij moet leveren.

Na het inkopen van device as a service krijgt de klant hardware en diensten voor de contractperiode uitgeleverd. Het managen van de devices, inclusief het beveiligen van de hardware over de hele periode dat ze in gebruik is, is onderdeel van het contract en ontlast de interne IT-medewerkers. De aangeboden service is consistent over de wereld, voor multinationals een must. De afnemer krijgt gedetailleerde rapportages over het gebruik van de afgenomen devices.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Hardware