Samsung aquisitie vitaliseert HP printing
15-09-2016 | door: Hans Steeman

Samsung aquisitie vitaliseert HP printing

De aankondiging tijdens HP Connect in Boston was de basis van een bijzondere dag omdat Hewlett Packard zijn printactiviteiten vernieuwt met de aquisitie van de complete Samsung printing divisie. Daarmee krijgt de A3 printing markt extra steun.

Samsung en HP versmelten tot een groot bedrijf dat wereldwijd absolute marktleider is. Klanten en channel partners gaan er veel van merken. Samsung is slim in het optimaliseren van processen, heeft een efficiënte printer engine die ook nog eens lang meegaat. De aquisitie help het bedrijf sterker te worden in een aantal segmenten waar het nu achter blijft in het bijzonder de A3 markt.

De kracht van HP is security waarmee het printernetwerk te beveiliging is. Elke netwerk element is hackable en is daarmee een zwak punt in het netwerk.

HP heeft daaraan gewerkt en kan die kennis nu combineren met de Samsung technologie. HP ingenieurs en Samsung ingenieurs gaan daar toe op de verschillende R&D centra als een bedrijf samenwerken. Maar er is al vooruitgewerkt wat resulteert in een nieuw portfolio van zestien printer platformen in laser, inkjet en pagewide technologie.

Elke printer voor een eigen segment qua snelheid, flexibiliteit en printafmeting. Channel partners krijgen veel nieuwe mogelijkheden. “Printing as a service” wordt een sterke poot, maar ook de verkoop van verbruiksmaterialen worden steeds slimmer samengesteld. Door steeds geavanceerdere technieken te gebruiken wordt printer per pagina's goedkoper met groeikansen voor de reseller.

David Ryan Vice President and general manager printer business group in EMEA: “PageWide is een Hewlett Packard technologie die bij industriële, medische en retail toepassingen veel aandacht krijgt door de prijs/prestatie verhouding. Voor bepaalde segmenten is het de meest efficiënte technologie.”

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht