Agressieve PC-strategie brengt HP weer in de frontlinie
15-09-2016 | door: Hans Steeman

Agressieve PC-strategie brengt HP weer in de frontlinie

HP President Personal Systems Ron Coughlin zegt dat de PC is niet dood is maar leeft. En Hewlett-Packard pikt stevige krenten uit die pap. Recent groeide het marktaandeel van 18,5 naar 24,5%. Dit werd mogelijk door kostenverlaging en innovatie. In welke richting gedacht moest worden werd afgekeken van die andere aanbieder in Cupertino.

De aandacht van Apple voor innovatie en design heft lang het verschil gemaakt. Ook bij HP realiseert men zich nu dat strakke designs en gewaagde technologische constructies zijn om de klant te paaien, De Hewlett-Packard Elite X3 die in rose goud is uitgevoerd is hiervan het bewijs. Maar ook het gebruik van quad cores en gebogen schermen maken het verschil. De keuze voor exclusieve design, technologische hoogstandjes en modebewuste kleuren geeft de markt een impuls, Sterker, er is een steeds grotere aandacht voor de manier waarop vooral vrouwen met producten omgaan. Het feit dat op dit moment 500 miljoen PC’s gebruikt worden die ouder dan vier jaar zijn, maakt duidelijk dat er een gezonde markt braak ligt.

Elite

Hier haakt men mede op in gezien de veranderingen in d hardware platformen. Voorzichtig is men begonnen met de introductie van de Elite X3. Dit product is een mengvorm van een phablet, mini tablet, basic zakelijke smartphone en een PC. Een kameleon onder de PC die van alle markten thuis is. Het mobiele device is krachtig genoeg om de rol van een simpele PC te vervullen en compact genoeg om als dagelijkse communicator meegenomen te worden. De Elite X3 ondersteunt twee SIM kaarten, tal van interfaces (waaronder USB-C) en wordt geleverd met een dock. De dock en de Elite X3 vormen de basis van een vaste werkplek. Samen met een ander ontwerp wordt het system juist een strakke laptop. Toetsenbord en scherm communiceren met de Elite X3 en realiseren de functionaliteit van compacte een laptop. De Elite X3 wordt momenteel in de VS geïntroduceerd en zal op termijn zijn weg naar Europa vinden. Men is nog zoekende naar de juiste kanalen.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Hardware