Axis introduceert intelligente netwerkaudio-speakers voor de retail

15-09-2016 | door: Witold Kepinski

Axis introduceert intelligente netwerkaudio-speakers voor de retail

Axis Communications, in netwerkvideo, breidt zijn portfolio uit met intelligente audiosystemen voor de retail. De AXIS C1004-E en AXIS C2005 zijn full-range luidsprekers die ingezet kunnen worden voor achtergrondmuziek en spraakberichten van hoge kwaliteit.

Met de vooraf ingestelde AXIS Audio Player-applicatie kan achtergrondmuziek worden afgespeeld. De gebruiker kan zelf MP3-lijsten samenstellen en afspelen vanaf een offline playlist (vanaf een SD-kaart) of via audio-streamingdiensten. Gesproken berichten kunnen vooraf worden opgenomen, ingepland of afgespeeld naar aanleiding van een specifieke gebeurtenis die door een camera geregistreerd wordt. De speakers worden geleverd met ingebouwde SIP-ondersteuning, wat integratie met Voice over IP-telefoonsystemen vereenvoudigt.

Het intelligente geluidssysteem is ontworpen voor professioneel gebruik en met de ingebouwde microfoon kan het systeem zelf controleren of het goed functioneert. Zo weten klanten zeker dat de achtergrondmuziek in de winkel op de juiste kwaliteit wordt afgespeeld.

“Traditionele retail-audiosystemen maken gebruik van verschillende analoge componenten, waardoor specifieke audiokennis nodig is voor installatie en afstemming. Deze nieuwe producten vormen een compleet audiosysteem en er is geen audiokennis nodig omdat het systeem volledig geconfigureerd wordt geleverd”, zegt Edwin Beerentemfel, Manager Business Developement bij Axis Communications.

Het ‘alles-in-één’-speakersysteem van Axis omvat een versterker, mixer, digital signal processor, streaming-functies, microfoon, stroomvoorziening en speakers. Dankzij Power over Ethernet-technologie (PoE) wordt met slechts één kabel stroom en data over de speakerunits verspreid. De units vormen samen een flexibel en schaalbaar systeem. Een speaker is eenvoudig toe te voegen of te verwijderen. Het systeem is veelzijdig in gebruik en de speakers, inclusief het volume, kunnen individueel of in groepen worden aangestuurd. Door zones te creëren kan verschillende achtergrondmuziek worden gedraaid in afzonderlijke vestigingen. Ook kunnen live of vooraf opgenomen meldingen worden afgespeeld.

“We hebben eerder de verandering van analoog naar digitaal in de video-surveillancemarkt doorgezet door systemen intelligent, open en veilig te maken. We passen dezelfde benadering nu toe voor audio. Dit systeem maakt het voor winkels gemakkelijker om meldingen en achtergrondmuziek te beheren, wat bijdraagt aan een uniforme sfeer en service in meerdere winkels tegelijk”, vervolgt Beerentemfel.

Dankzij het open ACAP-platform en VAPIX-protocol zijn de producten klaar voor gebruik in de toekomst en kunnen direct gebruikmaken van een groot aantal muziekdiensten.

Prijs en beschikbaarheid

De AXIS C1004-E en AXIS C2005 worden in het derde kwartaal van 2016 verwacht en zijn beschikbaar via de Axis-distributiekanalen. De adviesprijs zal respectievelijk 549,- en 399,- euro bedragen.

Terug naar nieuws overzicht
Security