HPE Aruba is zuinig op zijn channel partners
19-09-2016 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

HPE Aruba is zuinig op zijn channel partners

Tijdens de HP Enterprise Global Partner Conferentie (GPC) spraken we met Donna Grothjan, Vice President World Wide Channel for HPE Aruba. HPE Aruba is de leverancier van mobility oplossingen en Edge-netwerken binnen het HPE concern.

Donna maakt direct duidelijk dat de channel partner een van de belangrijkste elementen is van de distributieketen, en Aruba binnen HP Enterprise het beste van beide werelden wil combineren. Daarom is met de channel partners uitvoerig gesproken en zijn de sterke elementen van beide channel programma’s gecombineerd. Ook nu zijn er drie levels: Platinum, Gold en Silver. Het nieuwe programma “Partner ready or networking” gaat op 1 november in. Leveranciers behouden de status die ze hadden, platinum in het Aruba plan blijft ook platinum en het nieuwe programma.

Afhankelijk van het niveau weet een channel partner al vooraf welke discount hij zal ontvangen, een korting die direct in de offerte te verwerken is. Hiermee kan ene klant sneller geholpen worden. Donna Grothjan: “De vooraf bekende korting geeft extra dynamiek en verkort het verkooptraject doordat er snel helderheid is over de prijs.”.

Naast de level gerelateerde kortingen zijn er aanvullende discounts beschikbaar, bijvoorbeeld bij het aanmelden van een opportunity. Dat stuk is zeer laagdrempelig, reeds aanbiedingen van 4000 dollar kunnen aangemeld worden. Donna Grothjan: “Er is gekozen voor zo’n laag prijspunt om de expansie van het klantenbestand maximaal te ondersteunen”.

Channelpartners die zich verder ontwikkelen kunnen zich verheugen op extra beloningen .

Aandachtsgebieden hiervoor zijn, opleidingen voor ClearPass, Meridian en Beacons. Ook het opbouwen van cross segment kennis, vaste en draadloze netwerken is een element dat beloning oplevert. Donna: Met dit partnerprogramma belonen we onze channel partners op een goed een juiste wijze. Een voorwaarde om samen de markt met succes te bewerken.”

Terug naar nieuws overzicht