Aerohive introduceert oplossing voor software defined LANs

20-09-2016 | door: Witold Kepinski

Aerohive introduceert oplossing voor software defined LANs

Aerohive Networks introduceert de meest uitgebreide oplossing voor Software Defined LAN (SD-LAN) binnen de netwerkbranche. SD-LAN is een nieuwe architectuur voor toegangsnetwerken, ontwikkeld voor organisaties die moeite hebben om hun netwerk aan te passen aan de continu veranderende mobiliteitseisen en bedrijfsbehoeften.

SD-LAN maakt gebruik van de principes van Software Defined Networks (SDN) in het datacenter en het Software Defined WAN (SD-WAN). Dit resulteert in een netwerkarchitectuur die wordt aangestuurd door applicaties en beleidsregels, waarin de hardware- en softwarelaag van elkaar worden losgekoppeld. Bedrijven beschikken hierdoor over zelforganiserende en centraal beheerde netwerken, met als voordeel meer gebruikseenvoud, integratiemogelijkheden en schaalbaarheid.

De SD-LAN-mogelijkheden van Aerohive omvatten onder meer: een nieuwe lijn van access switches die vanuit de cloud beheerd kunnen worden; de AP250; een Wave 2 802.11ac access point met een software definable dual 5 GHz-radio’s; een open API-platform; De laatste versie van HiveManager NG voor het beheer van netwerken en beleidsregels vanuit de cloud, dynamisch beheer van de applicatieprestaties en op identiteiten gebaseerde netwerkprestaties.

Vijf voordelen van SD-LAN volgens Aerohive Networks:

Geoptimaliseerd voor applicaties - De performance van het netwerk kan op basis van prioriteit worden ingedeeld. Daarnaast kan het dynamisch aangepast worden aan de applicaties die binnen het netwerk worden gebruikt. Hierdoor wordt het mogelijk om netwerkbronnen toe te kennen aan de belangrijkste bedrijfsprocessen.

Identity driven – SD-LAN bepaalt op dynamische wijze de rechten van gebruikers, clients en apparaten die toegang hebben tot het netwerk. De oplossing maakt het mogelijk om gedetailleerde en contextgebaseerde beleidsregels voor veilige toegang in te regelen. Dit kan worden toegepast op zowel individuele gebruikers als groepen en apparaten.

Een configureerbare vaste en draadloze toegangslaag – De draadloze access points en access switches die deel uitmaken van de oplossing, kunnen op intelligente wijze reageren op wijzigingen van de netwerkconfiguratie en de veranderende bedrijfsbehoeften. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van besturingsprotocollen die de mogelijkheid bieden tot zelfoptimalisatie, zelfherstel en tot een softwarematige aanpassing van het gedrag van apparaten.

Vanuit de cloud beheerd – Door de oplossing worden netwerkprocessen en beleidsregels centraal beheerd. Wijzigingen in beleidsregels worden real-time gedistribueerd naar alle switches en access points binnen het toegangsnetwerk. Beheer vanuit de cloud zorgt voor strakke en kostenefficiënte beheerprocessen met behoud van het dynamische karakter van het netwerk.

Open API’s – Programmeerbare interfaces bieden de mogelijkheid tot een nauwsluitende integratie van netwerk en applicatie-infrastructuren, zodat het netwerk nieuwe inzichten kan leveren en geïntegreerd kan worden met het bestaande frameworks.

Terug naar nieuws overzicht