Witold Kepinski - 19 september 2016

Tech Data neemt Avnet Technology Solutions over

IT-distributeur Tech Data koopt branchegenoot Avnet Technology Solutions (TS) voor 2,6 miljard dollar. De overname wordt in de eerste helft van 2017 afgerond.

Avnet TS is gespecialiseerd in distributie, marketing en sales van datacenter infrastructuur, software en services. In boekjaar 2016 deed het een omzet van 9,6 miljard dollar. Tech Data is zelf goed voor een jaar omzet van 26,4 miljard dollar.

Met de overname van Avnet TS krijgt Tech Data een meer gespecialiseerd datacenter portfolio in huis die hogere marges opleveren. Bovendien zullen Avnet en Tech Data samen eersteklas end-to-end-oplossingen voor IoT op de markt brengen. Daarnaast wordt Tech Data actief in meer landen waar Avnet al goed bezig is. Tech Data CEO Bob Dutkowsky zegt dat zijn bedrijf door de overname een distributeur is van wereldformaat met end-to-end oplossingen, van complete datacenters tot en met tech producten voor huishoudens. De beurs vondt de overname een goed idee. Het aandeel Tech Data groeide 22 procent nar 84,80 dollar.

"Wij geloven dat de overname van Technology Solutions door Tech Data de beste beslissing is voor onze medewerkers, klanten, leveranciers en aandeelhouders. Deze transactie is de beste strategische keuze om het succes en de winstgevendheid van Avnet voor de toekomst veilig te stellen en biedt Technology Solutions de mogelijkheid om onder de paraplu van Tech Data baanbrekende resultaten te behalen", zegt William Amelio, chief executive officer van Avnet. "In het vervolg zullen Avnets resources en investeringen er vooral op gericht zijn om marktleider te worden op het gebied van design chain en supply chain services. Niet alleen voor onze huidige klanten en leveranciers, maar ook zullen we nieuwe markten aanboren. We gaan doelgericht investeren in 'embedded' oplossingen, Internet of Things (IoT) en essentiële digitale platforms. Door te investeren in deze groeigebieden, kunnen wij ons portfolio verbreden en wereldwijd nieuwe klanten aantrekken aan wie wij baanbrekende oplossingen zullen leveren."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!