Public Cloud Services Markt groeit naar meer dan 200 miljard dollar omzet
20-09-2016 | door: Witold Kepinski

Public Cloud Services Markt groeit naar meer dan 200 miljard dollar omzet

De wereldwijde publieke cloud services markt zal naar verwachting 17,2 procent groeien in 2016 tot een totaalomzet van 208 miljard dollar. In 2015 was dat nog 178 miljard dollar zo meldt onderzoeksbureau Gartner.

De hoogste groei zal komen uit cloud-systeem infrastructuurdiensten (infrastructuur as a service [IaaS] ), die naar verwachting 42,8 procent groeien in 2016. Cloud application services ( software as a service [SaaS]), een van de grootste segmenten in de wereldwijde cloud services markt, zal naar verwachting 21,7 procent groeien in 2016 te bereiken 38,9 milhard dollar

"De groei van de publieke cloud wordt ondersteund door het feit dat organisaties gemiddeld 14 procent besparen op hun budget als een resultaat van de publieke cloud adoptie, volgens Gartner's 2015 cloud adoptie onderzoek," aldus Sid Nag , research director bij Gartner. "Echter, het streven naar het gebruik van cloud services overtreft de werkelijke adoptie. Het is geen twijfel; er is een grote honger binnen organisaties om cloud-diensten te gebruiken, maar er zijn nog steeds uitdagingen voor organisaties als ze de overstap naar de cloud willen maken. Zelfs met de hoge snelheid van de voorspelde groei die cloud belooft, hebben een groot aantal organisaties nog steeds momenteel geen plannen om cloud-diensten te gebruiken. "

IT modernisering is momenteel de hoogste aanjager van de publeke cloud-adoptie, gevolgd door kostenbesparingen, innovatie, behendigheid en andere voordelen. De focus op IT modernisering geeft een meer verfijnde en strategisch gebruik van publieke cloud-diensten. Niet alleen zijn public cloud-diensten die worden gebruikt om de tactische voordelen van kostenbesparing en innovatie te herkennen, maar ze worden ook gebruikt om een meer moderne IT-omgeving te vestigen - een omgeving die als een strategische basis fungeert voor toekomstige toepassingen en kan dienen voor digitale business processen.

Lees meer hier.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud