Fujitsu dochteronderneming PFU benadrukt mogelijkheden digitale transformatie

21-09-2016 | door: Redactie

Fujitsu dochteronderneming PFU benadrukt mogelijkheden digitale transformatie

Op 12 en 13 september 2016 vond in Londen de Imaging Industry conferentie van Fujitsu plaats. Meer dan 400 experts kwamen naar het evenement, met dit jaar als thema ‘Digital Transformation – Managing Documents in the Digital Age’. Afgevaardigden uit uiteenlopende sectoren, zoals, de juridische sector, het onderwijs en de financiële sector, voorzagen gebruikersscenario’s van waardevolle inzichten. Daarnaast werden twaalf channelpartners in verschillende categorieën onderscheiden met speciale prijzen voor uitzonderlijke prestaties. Het Nederlandse Tconsult won ook een award.

Fujitsu nodigde distributeurs, independent software vendors (ISV’s), resellers en fabrikanten uit om hun visie te delen op de nieuwste trends en kansen in de markt, tegen de achtergrond van de snel veranderende digitale-transformatiebranche. Voor het eerst opende de conferentie ook haar deuren voor eindgebruikers, op de tweede dag van het evenement. De nadruk van de conferentie lag op de huidige rol van elektronisch documentbeheer en elektronische scanoplossingen in alle verticale sectoren.

Daarnaast waren er keynotes van internetpionier Jo Caudron over digitale transformatie en van John Mancini van AIIM (Association for Information and Image Management) over nieuwe documentbeheerstrategieën. Verder kwam in een panelgesprek met experts uit de informatiebeheerbranche de impact van de volgende fasen van digitale transformatie aan bod.

Een van de hoogtepunten van de conferentie was een keynote van Robert Young, senior manager business management bij PFU (EMEA) Limited, hij besprak de megatrends die invloed hebben op de manier waarop wij informatie vastleggen. Klaus Schulz, senior manager productmarketing bij PFU (EMEA) Limited, ging in op ‘de visie en toekomst van de capture-technologie’. Neil Walker, senior manager channelmarketing bij PFU (EMEA) Limited lichtte het nieuwe Imaging Channel Program toe en besprak de steunregelingen die partners kunnen gebruiken om kansen te benutten en te groeien.

Speciale nadruk lag dit jaar op branchespecifieke breakoutsessies. Onderwerpen waren onder meer: juridische diensten transformeren, operationelekosten verlagen in het onderwijs, en technische en organisatorische verbeteringen in de financiële sector.

De volgende partners demonstreerden hun oplossingen: Abbyy, Document Logistix, Dokmee (Office Gemini), ELO Digital Office, Dell EMC (support door Aerrow), Emmedi, Fujitsu, Kofax, Meniko Records Management Services, Nuance Communications, Quantyca Software Solutions en Silex Technology.

Mike Nelson, vicepresident van Fujitsu’s dochterbedrijf PFU (EMEA) Limited: “We richtten ons altijd al op de oplossing in plaats van op alleen scanhardware. Hiervoor werken we samen met onze channelpartners om de allerbeste oplossingen voor eindgebruikers te kunnen bieden. Daarbij maken we gebruik van de optimale mix van hardware en software. En nu voegen we nog meer waarde toe. Tijdens onze zevende conferentie vond de pre-launch van verschillende softwareproducten plaats. Wij maken onze PaperStream-software beschikbaar voor verschillende scanapparatuur, zodat gebruikers met verschillende scanhardware, waaronder MFP’s, de best mogelijke beeldkwaliteit kunnen ervaren – zoals gebruikers van Fujitsu-scanners gewend zijn.”

PFU is trots om mede te delen dat een bedrag van totaal 5.000 euro is gedoneerd aan het door de conferentie gekozen goede doel Childnet, dit is een Britse organisatie die werkt aan een veiliger internet voor kinderen. In aanvulling op deze donatie kijkt PFU ernaar uit om de Safer Internet Day 2017 van Childnet te steunen.


De winnaars

Fujitsu onderscheidde bijzonder succesvolle partners en projecten met awards in verschillende categorieën.


Partner of the Year: West-Europa

 • ·        NotaSolutions, Frankrijk

Partner of the Year: Oost-Europa en Rusland

 • ·        Koncept, Polen

Partner of the Year: Midden-Oosten

 • ·        PC Time Co., Saoedi-Arabië

Newcomer of the Year

 • ·        NuSynergi, Verenigd Koninkrijk

Best Mobile Scanner Integration

 • ·        Tconsult, Nederland

Best ScanSnap Integration

 • ·        Telecomputer, Duitsland

Best PaperStream Integration

 • ·        Marno, Italië

Best Network Scanner Integration

 • ·        ALOS, Duitsland

AP Partner of the Year

 • ·        Genapi, Frankrijk

Best Marketing Program

 • ·        Westcoast, Verenigd Koninkrijk

Presidents Award

 • ·        Indra, Spanje

Imaging Alliance Program Award

 • ·        Palaxo Technologies, Verenigde Arabische Emiraten
Terug naar nieuws overzicht